6 Temmuz 2011 Çarşamba

Wladimir Klitschko Kimdir?



Wladimir Klitscko (gerçek adı: Wladimir Wladimirovic Klitschko) 25 Mart 1976 tarihinde Sovyetler Birliği'ne bağlı Kazakistan'ın Semipalatinsk kentinde dünyaya gelmiştir. WBC şampiyonu Vitali Klitschko'nun küçük kardeşidir. Ailesi ile birlikte 1985 yılına kadar Burada kaldıktan sonra bu tarihte ailesiyle birlikte Ukrayna'ya taşınmıştır. Babası Wlodimir Rodyonovich, Sovyet ordusu Hava kuvvetlerinde savaş pilotluğu yapmaktaydı. Annesinin adı ise  Nadezhda Ulyanovna'dır.

1996 yılında üniversite eğitimini Pereyaslav-Khmelnitsky Pedagoji Enstitüsünde yaptıktan sonra Kiev Üniversitesinde Yüksek lisans yapmıştır. 2001 yılında ise aynı üniversitede spor bilimleri dalında doktora kazanmıştır.

1993 yılında amatör kariyerine başlayan Türkiye, İtalya ve Almanya'da çeşitli dereceler elde etmiştir. Boks kamuoyunun dikkatini Atlanta Georgia'da yapılan '96 Yaz Olimpiyatlarında süper ağırsıklet altın madalyasını kazanmasıyla çekmiştir.

Profesyonel kariyerine başlayan Wlad Klitschko ilk ünvanını 14 Ekim 2000'de kazanmıştır. Almanya, Köln'de Kölnarena'da yapılan maçta Chris Bird'i mağlup eden Klitschko WBO şampiyonluğu ünvanına sahip olmuştur. Bu ünvanı üst üste 5 defa koruduktan sonra 8 mart 2003'te Corrie Sanders'a kaybetmiştir. 10 Nisan 2004'te boşalan ünvan için Lamon Brewster ile maça çıkan Klitschko, 5. raundda teknik knockout ile maçı kaybetmiştir.

Bu kayıplardan sonra yavaş yavaş toparlanan Klitschko, 22 Nisan 2006'da IBF ünvanı için Chris Byrd ile mücadele etti. Klitschko 7. raundda teknik knockout'la maçı kazanarak kemeri elde etmiş oldu. Klitschko bu ünvanını 10 Mart 2007'de kendisine meydan okuyan Ray Austin'e karşı da korumayı başardı. 2. raundda knockout ile kazanan Klitschko sadece sol direk ve kroşeleriyle rakibini alt etmeyi başarmıştır. Ayrıca Klitschko, aynı yılın Temmuz ayında daha önce kaybettiği Lamon Brewster ile tekrar karşılaşmış, rakibinin köşesine 6. raundda havlu attıran Klitschko rövanşı almasını da bilmiştir.

Kariyerinin en önemli sınavını 2 Temmuz 2011 tarihinde İngiliz Boksör David Haye karşısında başarıyla vererek IBF, WBO, IBO ve Ring magazine ünvanlarının yanına WBA kemerini de eklemeyi başarmıştır.

Kişisel yaşantısında Klitschko, ağabeyi Vitali ile birlikte politik ve aktivist sahalarda faaliyet göstermektedir. 2002 yılında UNESCO ile çalışmaya başlamış ve aynı zamanda kendi yardım kuruluşlarını oluşturarak Afrika ve Güney Amerika'daki yardıma muhtaç çocuklar için faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Profesyonel kariyeri halen devam etmekte olan Klitschko toplam 59 profesyonel maça çıkmıştır. 49'u knockout olmak üzere 56 galibiyet ve 3 yenilgi elde etmiştir.

9 yorum:

  1. wladimir klitchko tüm zamanların en büyük boksörü işte ötesi var mı?

    YanıtlaSil
  2. var hem de çok var iyi boksör son bir kaç yıldır ağırsikletin Vitaliyle birlikte en iyisi ama abartmanın lüzumu yok çok daha iyileri geldi geçti ve de gelecek şüphen olmasın

    YanıtlaSil
  3. Bana göre tüm zamanların en büyük boksörü Muhammed Ali'dir.

    YanıtlaSil
  4. muhammed aliye göre de sugar ray robinson :)

    YanıtlaSil
  5. Günümüz ağırsikletinin 1 numarasındaki ismi olsada hiçbir zaman Vitali Klitschko kadar iyi ve karizmatik olamayacak boksördür bence Wladimir Klitschko.

    YanıtlaSil
  6. iyi boksördür hemde çok iyi ama en iyi değildir.
    onun şansı kendisi kadar iyi bir boksörün onun zamanın da olamamasıdır o kadar.

    YanıtlaSil
  7. Mike tyson a iki raunt bile dayanamazdı...

    YanıtlaSil
  8. M.Tyson u yanında sokmazdı.uzun boyunun ve Rus tekniğinin avantajıyla klichko diyorum. Adam41 yaşında neredeyse Jashua yı duman ediyordu.Para uğruna kemeri bıraktı.15 milyon dolar deserve mi.Bence değer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir fıkradır; Boksör Temel iri yapılı rakibi ile maç yapar.

      1 rauntta rakibi temeli epey haşlar. 1 raunt sonunda Temel köşesine gider.


      Antrenörü Dursun moral vermek için Temele sen dövüyorsun devam

      et der. 1. ve 2. rauntlarda da aynı şeyler olur. 4.rauntta kaşı gözü

      patlamış temel raunt sonunda güç bela köşesine gider.


      Dursun yine aslanım Temel adamı parçaladın der. Temel güç bir şekilde Dursun'a bakarak ben mi dövüyorum der. Dursun evet sen dövüyorsun der.

      Bunun üzerine Temel : -"öle ise etrafa iyi bak başka biri beni fena halde dövüyor! der
      KISSADAN HİSSE...maçı doğru izlemek gerek:)))

      Sil