16 Ağustos 2011 Salı

MIKE TYSON KİMDİR ???





Mike Tyson 30 haziran 1966 tarihinde Amerika'nın Brooklyn Eyaletinde doğdu.Asıl Adı Michael Gerald Tyson olan Mike Tyson Brooklyn'in  arka sokaklarında suç oranının yüksek olduğu bölgelerde uzun yıllar yaşadı.


Çocukluk döneminde ailesi ve yaşadığı çevre tarafından sık sık şiddete maruz kalan Mike Tyson bu dönemde sokak dövüşleriyle ilgilenmeyi denedi.Yaşadığı çevrenin de etkisiyle bir dönem "Jolly Stompers" olarak bilinen sokak çetesine dahil olsa da bu çetenin üyeleriyle de sık sık başı derde giren Tyson'ın 13 yaşına kadar 30 defadan fazla karakolluk olduğu ve başta silah taşımak olmak üzere çok çeşitli suçlara bulaştığı bilinmektedir.




Mike Tyson'ın boksla tanışması okul dönemine rastlamaktadır.New York'taki Tryon Erkekler okuluna kaydolmasından kısa süre sonra çok fazla kavgaya karışan Mike Tyson eski amatör boks şampiyonu Bob Steaward'ın dikkatini çekerek eldivenleri ilk kez eline geçirmiştir.
Mike Tyson'dan bir Floyd Patterson yaratabileceği hayaliyle onu Cattskill'e getiren Steward onu 1980 yılında efsane boks adamı Cos d'Amato ile tanıştırır.
Mike Tyson2ın yetenekleri Cos d'Amato'nun da dikkatini çekmiş aralarındaki ilişki zamanla antrenör - sporcu ilişkisinden çıkıp baba - oğul ilişkisine dönüşmüştür.
Cattskill'de de çok sayıda kavgaya karışan Mike Tyson 1982 yılında annesinin ölümünden hemen sonra karıştığı bir kavgadan sonra eyalet mahkemesi tarafından Cattskill'den sınır dışı edilse de Cos d'Amato'nun bölgedeki ağırlığı nedeniyle yasalara aykırı olsa da boks eğitimlerini burada almaya devam eder.


Katılmış olduğu turnuvalarda zaman zaman sansasyonel nakavtlar elde etse de hiç bir başarı elde edemeyen Tyson boks camiasının dikkatini çekmeyi başaramasa da Cos d'Amato Mike Tyson isminde ısrar ederek onu 1984 yılındaki olimpiyat elemelerine hazırlamış , fakat Mike Tyson Henry Tillman karşısında varlık gösteremeyerek olimpiyatlara katılma şansını kaybetmiştir.
Bu başarısızlıktan sonra d'Amato Mike Tyson'ın profesyonel arenada daha başarılı olacağını düşünerek onu profesyonel boksa hazırlamış ve 6 Mart 1985 tarihinde Puerto riko'lu boksör Hector Mercedes karşısına çıkarmıştır.İlk maçını 1 dakika 47 saniyede tamamlayarak d'Amato'yu haksız çıkarmayan Mike Tyson d'Amato ile birlikte 10 maça daha çıkmış ve bu 10 maçı 13 raunda sığdırarak tamamından gelip gelmiştir.
4 Kasım 1985 tarihinde d'Amato'nun zatürre nedeniyle ölümü üzerine d'Amato'nun yardımcılarından Kevin Rooney ile kariyerine devam eden Tyson 14'ü nakavtla olmak üzere ard arda 16 maç kazanarak 22 kasım 1986 tarihinde dönemin WBC ağır siklet şampiyonu Jameika asıllı Kanada'lı boksör Trevor Berbickle karşılaşır ve karşılaşmanın 2. raundunda rakibini teknik nakavtla mağlup ederek şampiyonluk kemerini beline takan Floyd Patterson'a ait olan en genç ağır siklet boksörü ünvanını da devralmayı başarır.


7 Mart  1987 tarihinde vatandaşı "Kemik kıran" lakaplı James Smith'i de puanla yenerek WBA kemerini de beline takmayı başaran Mike Tyson 30 Mayıs tarihinde vatandaşı Pinklon Thomas'ı da 6. raundda teknik nakavtla mağlup ederek kemerlerini korumayı başarır.
1 Ağustos 1987 tarihinde dönemin IBF ağır siklet dünya şampiyonu Tony Tucker'la kemer birleştirme maçına çıkan Tyson , rakibini 12 raund sonunda puanla mağlup ederek tartışmasız dünya şampiyonu olmayı başarır.
3 kemeri de beline taktıktan sonra Tyrell Biggs'i 7 ve Larry Holmes'u 4. raundda teknik nakavtla mağlup eden Mike Tyson 7 Şubat 1988 tarihinde Robin Givens'la evlenir.
Robin Givens'la olan evliliği süreciyle ruhsal sorunlar yaşadığı belirtilen Mike Tyson antrenörü Kevin Rooney'le de sorunlar yaşayarak yollarını ayırır.
Robin Givens ve Givens'ın ailesini tartaklama iddialarıyla defalarca karakolluk olan Mike Tyson yine aynı dönemde boksör Mitch Green'i sokakta darp etme , gece kulübünde olay çıkarma gibi olaylardan da defalarca mahkemelik olmasına karşın her seferinde kefaletle serbest kalmış ve bu mutsuz evliliği 14 Şubat 1989 tarihinde sonlandırmıştır.
Kevin Rooney ile yollarını ayırdıktan sonra kemerlerini sırasıyla Tony Tubbs'ı 2 , Michael Spinks'i 1 , Frank Bruno'yu 5 ve Carl Williams'ı ilk raundda mağlup ederek korumasına rağmen boks camiasının bazı kesimleri Don King'in Mike Tyson'a önceden planlanmış maçlar ayarladığını ve Mike Tyson'ın zenginlerin kuklası olduğunu iddia ederler.
Williams galibiyetinden sonra , Mike Tyson'a göre son derece zayıf kabul edilecek Amerika'lı boksör James Doughlas isminin don King tarafından açıklanmasıyla tepkiler çoğalmasına karşın 11 Şubat 1990 tarihinde Japonya'nın Tokyo kentinde 10. raundda nakavtla mağlup olarak boks tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imzasını atan Mike Tyson rakibini 8. raundda nakavt ettiğini iddia ederek federasyonlara itiraz etse de hakemin yabancı dil problemi nedeniyle yanlış saydığı gerekçe gösterilerek itirazları geri çevrilir ve kemerlerini kaybeder.
Doughlas mağlubiyetinden sonra dönüşünü Henry Tillman karşısında yapan Mike Tyson amatörde defalarca mağlup olduğu rakibini ilk raundda nakavt eder ve sonrasında da Alex Steaward'ı yine aynı raundda mağlup ederek dönemin en önemli boksörlerinden Jameika asıllı Kanada'lı boksör Donovan Ruddock'la karşılaşır.18 Mart 1991 tarihindeki ilk karşılaşmayı 7. raundda kazanmasına rağmen kafalardaki soru işaretlerini gidermeyi başaramayan Tyson , 18 Haziran 1991 tarihinde rakibiyle rövanş karşılaşmasına çıkar ve sokak kavgası gibi geçen müsabakayı puanla kazanmayı başararır.
Ruddock galibiyetinden sonra adli mercilerle yaşadığı problemlerin artması nedeniyle bokstan bir süre uzak kalan Tyson'ın Amerikan Siyahi Güzellerinden Desiree Washington'a tecavüz ettiği iddiasıyla açılan davada 26 mart 1992 tarihinde suçu sabit görülerek 6 yıl hapis cezasına çarptırılır.


Hapishaneye girer girmez gardiyanı tehdit etmek ve tartaklamak suçlarından da hakkında dava açılan Mike Tyson ın 1992 yılı içersinde babası ölmesine karşın cenazeye katılmayı talep etmez ve yine aynı yıl İslam Dinini benimsediğini söyleyerek Malik Abdulaziz ismini alır.


6 yıllık hapis cezasına karşın 26 Mart 1995 tarihinde serbest kalan Mike Tyson rinlere dönüşünü aynı yılın 19 ağustos tarihinde vatandaşı Peter McNeeley karşısında yapar ve 16.113 biletli seyircinin önünde rakibinin diskalifiye olması sonucu ilk raundda galip gelmeyi başarır.
McNeeley galibiyetinden sonra Buster Mathis Jr'ı da 3. raundda mağlup eden Mike Tyson'a , Lennox Lewis ve ekibi maç teklif etmesine karşın Don King bu teklifleri geri çevirererek Lennox Lewis'in Frank Bruno ile maç yapma hakkını 1 milyon dolar ve Mike Tyson'ın kazanması durumunda WBC kemerini boşa çıkarması karşılığında satın alarak Mike Tyson'ı bir diğer boksör Frank Bruno ile karşılaştırır.
16 Mart 1996 tarihinde gerçekleşen karşılaşmada Frank Bruno'yu zorlanmadan 3. raundda mağlup eden Mike Tyson ,Lennox Lewis'le ringe çıkmadığı için mecburi olarak kemeri boşa çıkarmak zorunda kalmasına rağmen bir sonraki maçında dönemin WBA dünya şampiyonu Amerika'lı boksör Bruce Seldon'la karşılaşır ve rakibini ilk raundda teknik nakavtla mağlup ederek kemeri beline takar.


Bu galibiyetten yaklaşık 2 ay sonra  dünya şampiyonluk maçına çıkma hakkını uzun süredir elinde bulunduran Evander Holyfield'la karşılaşan Mike Tyson rakibine 11. raundda mağlup olarak kemerini kaybeder ve bu mağlubiyetten sonra 28 haziran 1997 tarihinde izleyici rekorları kıran karşılaşmanın 3. raundunda rakibinin kulağını ısırarak diskalifiye olur ve Nevada Atletik Komisyonu tarafından 3 milyon dolar para cezasına çarptırılarak lisansı askıya alınır.Yine aynı dönemde sonuçlanan Mitch Greeen davası nedeniyle de 45 bin dolar para cezası ödemek zorunda kalır.


1998 yılının sonlarına doğru lisansı tekrardan aktif edilen Mike Tyson bokstan uzak kaldığı dönemlerde eski Menajeri Don King'e 100 milyon dolarlık tazminat davası açmasına karşın mahkemeyi kaybetmiş ve Kevin Rooney'le olan davası nedeniyle de para cezasına çarptırılmış ve yine aynı dönemde adam yaralama , trafik kazası ve cinsel taciz suçlarından dolayı da para cezalarına çarptırılmıştır.


16 Ocak 1999 tarihinde Güney Afrika'lı boksör Francois Botha'yı gergin geçen karşılaşmanın 5. raundunda nakavt ederek ringlere dönen Mike Tyson 23 Ekim 1999 tarihinde vatandaşı Orlin Norris'e gong çaldıktan sonra yumruk atması nedeniyle de para cezasına çarptırılmış ve maç sonuca bağlanmadan sona ermiştir.


2000 yılında sırasıyla İngiliz Julius Francis'i 2 ve Amerika'lı Lou Savaresse'i ilk raundda teknik nakavtla mağlup ettikten sonra 20 Ekim tarihinde dönemin en önemli isimlerinden Polonya'lı Andrew Golota ile karşılaşan Mike Tyson olaylı geçen karşılaşmanın 3. raundunda Golota'nın Tyson'ın kafa attığını gerekçe göstererek maçtan çekilmesi üzerine galip ilan edilse de maçtan sonra yapılan doping testlerinde kanında esrar ve çeşitli yasaklı maddeler saptanması nedeniyle maç skoru iptal edilmiş ve iki boksörün de lisansları askıya alınmıştır.


Golota karşılaşması sonrası yaklaşık 1 yıl kadar ringlerden uzak kalan Mike Tyson 13 Ekim 2001 tarihinde Danimarka'lı boksör Brian Nielsen'i 7. raundda teknik nakavtla mağlup ederek ringlere dönüş yapmış ve 8 Haziran 2002 tarihinde WBC , IBF ve IBO dünya şampiyonluk kemerleri için İngiliz boksör Lennox Lewis'le karşılaşır.
Karşılaşma öncesinde iddialı açıklamalarda bulunarak Lennox Lewis ve ailesine tehditler savurmasına karşın ringde silik bir performans gösteren Mike Tyson karşılaşmanın 8. raundunda rakibine nakavt olarak hayranlarını hayal kırıklığına uğratır.


Lennox Lewis mağlubiyetinden sonra vatandaşı Clifford Etienenne'i ilk raundda mağlup etmesine karşın 30 temmuz 2004 tarihinde İngiliz boksör Danny Williams'a 4 ve 11 haziran 2005 tarihinde İrlanda'lı boksör Kevin McBride'a boyun eğerek profesyonel boks kariyerini tamamlayan Mike Tyson 20 Ekim 2006 tarihinde "Mike Tyson Dünya Turu" organizasyonunun ilk ayağında Youngstown Ohio'da Amerika'lı Corey Sanders'la ringe çıkmasına karşın , 4 raund sonunda puanla kazandığı karşılaşmanın beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle organizasyonun devamını getirmemiştir.


Son olarak eski boksör Mike Landrum tarafından tescillenmiş "Iron Mike" lakabını kullandığı nedeniyle başı dertte olan Mike Tyson , yaklaşık 1 yıldır devam eden davayı da kaybedecek gibi bulunuyor. Dava ile ilgili başlık için tıklayınız.


Boksu bıraktıktan sonra maddi problemler yaşamaya devam eden Mike Tyson önce porno filmde rol almak istemiş sonrasında  da K1 , MMA ve UFC kategorilerinde dövüşmek istese de bu isteklerinin hiç biri karşılık bulmamıştır.


İnişli çıkışlı kariyeri ve sorunlu özel hayatına rağmen boks tarihinin en sevilen isimlerinden biri olan Mike Tyson'ın profesyonel kariyerindeki 58 karşılaşmada 44'ü nakavtla olmak üzere 50 galibiyet 6 mağlubiyet ve 2 geçersiz karşılaşması bulunuyor.







40 yorum:

  1. ABİ SÜPER OLMUŞ ELİNE KOLUNA SAĞLIK TYSON İÇİN SÖYLEYECEKLERİM İSE ALLAH VERGİSİ BİR YETENEK NASIL BU ŞEKİLDE KÖRELTİLİR SAĞOLSUN TYSON HERKESE GÖSTERDİ ....

    YanıtlaSil
  2. efsanelerin efsanesi ilklerin adamı gelmiş geçmiş en iyisi tam bir nakavt makinesi eline sağlık burbur

    YanıtlaSil
  3. Prime zamanlarında kimse karşısında duramazdı Mike'ın

    YanıtlaSil
  4. rica ederim mehmet , rica ederim iron mike valla istedin hemen yazdım o kadar uğraştım artık sen de ilgilenirsin vakit buldukça siteyle yarın editlerim yazıyı şimdi çok yoruldum mutlaka yazım hataları fln vardır artık iki izmirli tanışmak kaldı sanırım

    bu arada adsız ben katılmıyorum sana iyi boksör olabilir bi rçok ilki yaşatmış bir boksör olabilir ama en iyi zamanlarında bile enerjisini 12 raunda yayamayan bir boksördü tyson ve kim ne derse desin halk arasında dolaşan yalan muhabbetlerin aksine ne lennox ne evander bu adamdan kaçtı ve bence 91 de fln kapışsaydı evander le tyson sonuç tyson için hüsran olurdu.Evander düz gibi gözükse de harika bir boksör bana göre

    YanıtlaSil
  5. okurken yaşadım bazı maçları be süper yazı olmuş emeğine sağlık.Tysonı sadece Tyson yenebilir derlerdi aynen öyle oldu kendi kendini yendi

    YanıtlaSil
  6. Güzel bi yazı olmuş kardeşim tebrik ederim.. Tyson gercekten büyük bi boksör hatta boyu 185cm ye kadar olan ağır sikletlerin belkide gelmiş geçmiş en iyisi ama onun dışındaki büyük şampiyonların genelde boyuda ondan uzun ve açıkçası bana göre kabiliyet olarakda daha öndeler.. M.Ali,Holyfield, Foreman,Lennox, Vitali vs. gibi adamların yanında Tysonun pek bi şansı yok

    YanıtlaSil
  7. günümüzde böyle erkek gibi dövüşen yürekli boksörler kalmadı malesef.tyson bu yıllarda yaşasaydı tozunu attırırdı ortalığın

    YanıtlaSil
  8. efsane boksöre efsane yazı olmuş

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık kardeşim. peek a boo stilini de aslında özel olarak incelemek lazım. ben mike tysonın büyüklüğünü konuşacaksam bu stilden dolayı yola çıkarak konuşurum çünkü kariyerinde çok ciddi maçlarda başarısız bir boksördü ama stili ve bu stilinin dünyada uygulayan az boksör olmasının onun efsaneliğinde önemli bir yeri olmalı

    YanıtlaSil
  10. iyi zamanlarında kimse karşısına çıkmadı tysonın o gelmiş geçmiş 1 numara

    YanıtlaSil
  11. peek a boo nedir?

    YanıtlaSil
  12. bence dünyanın en boş muhabbetidir peek a boo rope a dope fln hiç kafam da basmaz.En iyi mike tyson ın uyguladığı hatta bulduğu dövüş stili peek a boo

    bu arada tyson insan olarak olmasa da boksör olarak saygı duyulacak biri aksini iddia edemem de biraz fazla abartıyor bazı arkadaşlar bana kalırsa....

    YanıtlaSil
  13. Tyson hapse girmeden önce en iyileride bikaç raund içinde yere yığdı.Trevor Berbick Muhammed Aliyi yenen boksörlerden biriydi

    YanıtlaSil
  14. abartmayalım berbickio mantıkla kevin mcbride da tysonı yenen boksörlerden birisiydi ama adam boks katili yani

    YanıtlaSil
  15. mike tyson ın kariyerine balta vuran olay ilk hapse girişi gibi görünse de asıl olay 2. evander macında kulak ısırıp ceza almasıdır zira o macdan sonra hiç yükselememiştir evander macında kulak ısırmayıp en azından macı bitirseydi yenilse bile michael moorer ve gibilerinden ibf herbie hide ve gibilerinden wbo yu rahat alırdı fakat evander macındaki diskalifiye sonu oldu ayrıca lennox macında silik bi görüntü göstermesinin veya öyle görünmesinin en büyük nedeni lennoxun tysona boks yptırmamasıdır ama sarılarak ama yumruklardan kacarak

    YanıtlaSil
  16. Lennox sarılmalar olmasada o dönemde çok formdaydı maçı fazla bile uzattı diyebilirim veya Tyson çok bile dayandı diyebilirim

    YanıtlaSil
  17. LEnnox sarılmıyo demek gerçekleri görmemek olur ama Lennox un sarılmaları kadar Mike ın da kontrolsüz şekilde yakın dövüşe girmesi rakibini sakatlayabileceği için ki çok kısa olduğu için kendisine avantaj getirir çarpışma durumunda onlar da kural dışı.

    Bana kalırsa Lennox Miketan çok daha öte bir isim keza Holy de öyle.Mike ın bu kadar popüler oluşu sıradışı kişiliği ve çok erken şampiyon olması bana göre ve stili de keyif verici onu da unutmamak lazım

    YanıtlaSil
  18. izlerken en çok keyif aldığım ama günahım kadar sevmediğim boksör

    YanıtlaSil
  19. Lennox da Mike da en iyi zamanlarında karşılaşsaydı kazanan Lennox olurdu Tyson hızlı ve keyif verici aradaki 18 cm bence çok önemli faktör ayrıca Lennoxun bence çok kuvvetli yumrukları var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin galiba Tyson ve mitch green maçından haberin yok, Tyson en iyi olduğu dönemde 196lık adamları devirdi hemde kaç defa, bu konunun belli bir orandan sonra boy ile alakası olmaz.
      Frank Bruno ve Ruddock gibi boksörler zamanın en iyilerinden di.
      Unutmadan söylemekte fayda var Hasim Rahman da Lennox Levisi know out etmişdir, her ne kadar sonraki maçta yenilsede.
      Tyson un prime döneminde hiç bir boksör ile karşılaşrırılamaz.

      Sil
  20. Bi çok Tyson hayanı bunu söyleyince kızıyor ama Foreman ın da dediği gibi lennox Daha güçlü daha akıllı ve daha iyi.
    Proftaki ilk 2 3 senesi haricinde lennox her dönem üstündü Tysondan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lennox hiç bir zaman Tyson'ın takibi olamaz,

      Sil
  21. mıce tyson koca bir canavar dı ama içi çocuk gibi onu eviren çeviren akıl hocasını kaybedince boşluğa düştü don king gibi çıkarcılara kaldı ve kullanıldı yazık etti kendine umarım mutlu olur bundan sonraki hayatında ama onun gibisi birdaha gelmezzz

    YanıtlaSil
  22. Hayatında 'Mıke tyson highlights'dan başka hiçbir maç ve boksör izlememiş ergenlerin savunduğu dünya tarihindeki tartışmasız en overrated sporcudur mıke tyson.Gerçek bir boks sevdalısı 80lerin sonu ve 90lardaki en iyi 3 boksörün Evander Holyfield Lennox Lewis ve Riddick Bowe olduğunu bilir.Tyson ancak bunların ardından 4.basamakta olabilir.Bazı tyson fun ları tyson'ın 196 lık adamları indirdiğinden bahsetmiş.Yalnız Lennox diğer 196 lık boksörlere benzemez savunmasına inanılmaz önem verir,O'na kontrolsüz yaklaştığınızda yapacagınız en ufak saliselik bi hatada,bir açıkta anında şartelinizi kapatır.Ahtapot gibi kollarıyla her mesafeden uppercut dener neredeyse hepsini de isabet ettirir.Dünya üzerindeki en tehlikeli 2 boksörden biridir.Gelelim bi de şu 'PRİME' meselesine bir boksörün PRİME'ı kafası bozuldugunda,bir yakını öldüğünde veya sevgilisinden boşanınca geçmez sade ve sadece yaşlanınca geçer.Zira 35 yaşındaki Holyfield henüz 30 yaşına girmiş TYSON ı 1996 da yenerek 'Balonunu' patlatmıştır.Lennox da 2002 de Tyson ı kepaze ederek ondan daha büyük bi boksör olduğunu kanıtlamıştır.Hele ki TYSON 1992 1993 gibi Holyfield veya Lewis le karşılaşsaydı yaşayacağı rezillik çok daha büyük olurdu.Çünki sağlık sorunylarıyla boğuşan(kalp omuz problemleri, 1995 de Riddick Bowe maçı öncesi hepatit A ya yakalanması) Holyfield 1992-1997 arası,Lewis ise 1992-1999 arası inanılmaz derecede iyi performans sergilemişler ve bütün rakiplerine kök söktürmüşlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere surda hatalisin lennox lewis 92-93 lerde daha alt duzeyde bir boksordu, holyfield da ayni tyson gibi cok inisli cikisli bir kariyeri olmusdur, hic kimsenin aklina pek getirmedigi bir konu var tyson hayati boyunca neredeyse ayik gezmemisdir ayni sekilde tyson kadar olmasada holyfield da yapmisdir, paranin sayesinde kaliteli esrar ve eroinle kendine farkli bir dunyada bulmusdur.Kim ne derse desin tyson tartizmasiz bir efsane ve gercektir.

      Kimse neden lewis mi m. alimi veya holyfield mi a.limi demiyorda tysondan herkes bahsediyor eger son 4-5 macina cikmadan biraksaydi KO orani 95 uzerinde olacakti. Son olarak tyson asla 40 yasinda boks yapabilecekk bir bunyede degildi su an bile 2009 biraktigini soylemese bana gore yuzunden cok net belli oluyor esrar kullandigini dusunuyorum.

      Boy bir avantaj gibi gozuksede asla beleirleyici olmaz hatta bana gore boy hic birseydir, 190 lik mitch greeen le mac boyunca kedi fare gibi oynamasi bunun en net ornegidir.

      Sil
    2. sen ergen misin bilmem ama ıQ seviyeni bi baktır.85-90 yılları arasındaki tyson u yenecek adam var diyosan,senin analiz kabiliyetin yok.o söylediğin adamlar kısa donla gezerken tyson zamanın babalarını 1 round da indiriyordu

      Sil
  23. bence en iyi boksör Vitali Kilicko:)) çünkü boyu ve kolları uzun çenesi de çok sağlam ve dayanıklı.

    YanıtlaSil
  24. ancak maçları en zevkli olan boksör ise mike tyson. hele yumrukları balyoz gibiydi gençliğinde.

    YanıtlaSil
  25. Tysonun tyson olduğu zamanlar 85 - 89 yılları arasıdır şuana kadar gelmiş boksorlerin %99 u o senelerde tysona dayanamaz . Bütün boksorlerin maçlarını ezbere bilirim. Tysonun tek farkı çok küçük yaşta şöhreti yakalamış olması .. 13 yaşına kadar 20 kez hapse girmiş ve fakir bir aileden gelen tysona 20 yaşında 100 milyon dolar sahibi yaparsan kim Olursa olsun o şöhretin kurbanı olur. Hiç bir boksör tyson gibi ufak yaşlarda para kazanmamistir . Genç yaşta gelen sohretin kurbanı oldu . 90 senesinde verdiği röportaj da artık fazla antreman yapmıyorum çünkü antremansizda yeniyorum demişti . Floyd dan sonra boks tarihinde en çok para kazanan boksordur . Lewis tam anlamıyla bir boksordur stiline bayilirim , Holyfield i severim ama maçlarda çok kafa atıyor Hasim rahmanin alnına kafa atarak bi kafa daha yaptı tyson maçında tysonun kaşını açtı kafa atarak tysonun kulağını ısırma sebebi budur. Bu Efsanelerin 85 -90 yıllarında fazla unleri yoktu . Ama tyson dünyanın en iyisiydi . Tyson çok farklı bir boksördu . O zamanların en gözde hiç nakavt olmamış boksoru Larry holmesi resmen bayiltti ve Larry holmesi 2 kez yenen hayatı boyunca grogy bile olmamış spink tysona 45 saniye dayanabildi . Abi tyson farklı kim ne derse desin . Keşke 30 lu yaşlarda şöhreti yakalasaydi Muhammed aliden bile iyi olurdu . Tysonu hiç bir boksör yenmedi tyson kendini yedi .

    YanıtlaSil
  26. Tysonun tyson olduğu zamanlar 85 - 89 yılları arasıdır şuana kadar gelmiş boksorlerin %99 u o senelerde tysona dayanamaz . Bütün boksorlerin maçlarını ezbere bilirim. Tysonun tek farkı çok küçük yaşta şöhreti yakalamış olması .. 13 yaşına kadar 20 kez hapse girmiş ve fakir bir aileden gelen tysona 20 yaşında 100 milyon dolar sahibi yaparsan kim Olursa olsun o şöhretin kurbanı olur. Hiç bir boksör tyson gibi ufak yaşlarda para kazanmamistir . Genç yaşta gelen sohretin kurbanı oldu . 90 senesinde verdiği röportaj da artık fazla antreman yapmıyorum çünkü antremansizda yeniyorum demişti . Floyd dan sonra boks tarihinde en çok para kazanan boksordur . Lewis tam anlamıyla bir boksordur stiline bayilirim , Holyfield i severim ama maçlarda çok kafa atıyor Hasim rahmanin alnına kafa atarak bi kafa daha yaptı tyson maçında tysonun kaşını açtı kafa atarak tysonun kulağını ısırma sebebi budur. Bu Efsanelerin 85 -90 yıllarında fazla unleri yoktu . Ama tyson dünyanın en iyisiydi . Tyson çok farklı bir boksördu . O zamanların en gözde hiç nakavt olmamış boksoru Larry holmesi resmen bayiltti ve Larry holmesi 2 kez yenen hayatı boyunca grogy bile olmamış spink tysona 45 saniye dayanabildi . Abi tyson farklı kim ne derse desin . Keşke 30 lu yaşlarda şöhreti yakalasaydi Muhammed aliden bile iyi olurdu . Tysonu hiç bir boksör yenmedi tyson kendini yedi .

    YanıtlaSil
  27. Joahua içinde birşeyler söylemek gerekirse Tamam güçlü boksör ama şuan çok tecrübesiz ve gereksiz abartiliyor Lewis tyson ve holyfield le karsilastiriliyor . Hiçbirinin karşısında 4 round dayanamaz . Hatta söyle söyleyim 19 yaşındaki tysonun karşında en fazla 2 round veriyorum .

    YanıtlaSil
  28. Offf Offf o güzel günler geri gelecek mi :(
    Yukarıda birisi en iyisi Kiliçko yazmış :(

    YanıtlaSil
  29. Mike tyson tüm zamanların en iyisidir

    YanıtlaSil
  30. Mike larry holmesı nakavt etmiştir

    YanıtlaSil
  31. Mike tyson kıyamete kadar unutulmayacak

    YanıtlaSil
  32. Lennox lewis rakiplerine tek yumrukla nakavt oldu tyson lewis ten 1gömlek değil 3 gömlek daha üstündür

    YanıtlaSil
  33. Boks denilince ali ve tyson gelir tartışmasız

    YanıtlaSil
  34. Boks denilince akla ali ve tyson gelir tartışmasız

    YanıtlaSil
  35. lennox lewis mike tysondan çok daha büyük boksördür.lennox bazı maçlarında kötüydü bu formla alakalı istekle alakalıdır.biyografiyi dikkatli okuyun 1995 yılında lennox ve ekibi tysona teklif götürüyorlar ama don king engel oluyor çünkü tysonın kaybedeceğini önceden öngörmüş adam.demekki tysonında işine gelmiş korkmuş lennoxden yoksa tyson don kingi bile dinlemezdi.çünkü lennox lewis evander holyfielda frank brunoya benzemez yumrukları çok hızlı ve keskindir yanına yaklaştığında savunma jabini direk yumruğunu yada aparkatını vurup şalteri kapatır muhammed aliden bile çok üstün yumrukları vardı kombinasyon yani takım yumruk ustasıdır jab ustası yani direk yumruk ustasıdır o yüzden boş boş konuşmayın 2003 yılında tysona rövanş verdi ama tyson kabul etmedi hazır değilim bir kez daha yemek istemiyorum dedi.1995 yılındadamı hazır değildi.kimileri diyorki 85 ile 90 arası tyson lennoxi parçalardı diyorlar hayır gene lennoxi nakavt yapamazdı belki puanla yenebilirdi o yüzden cahil cahil konuşmayın

    YanıtlaSil