6 Temmuz 2011 Çarşamba

LENNOX LEWIS KİMDİR?



2 Eylül 1965 tarihinde Ingiltere'nin West Ham kentinde dünyaya gelen Lennox Claudius Lewis , 1977' yılında Kanada Ontario'ya taşınır.

Lise döneminde basketbol ve rugby sporları ile ilgilenen Lewis daha sonra kalbinden geçen sporun boks olduğuna karar verir. Aldığı bu kararın doğruluğu 1982 amatör boks şampiyonu ünvanını kazanmasıyla kanıtlanmış olur.

2 yıl sonra henüz 18 yaşındayken Los Angeles'da yapılan olimpiyatlarda ağırsıklet boksör olarak Kanada adına yarışır. Çeyrek finallere kadar yükselen Lewis çeyrek finalde turnuvanın galibi olacak isim olan Amerikalı Boksör Tyrell Biggs'e kaybeder.



Tyrell Biggs mağlubiyeti sonrası profesyonelliğe adımını erteleyen Lewis 4 sene daha, en büyük hayali olan olimpiyat altın madalyasını kazanmak amacıyla, amatör boksa devam eden ve bu süre zarfında çok önemli dereceler elde edem Lewis sonunda hayalindeki madalyaya 1988 Seoul Olimpiyatlarında ulaşır.
2.tur karşılaşmasından direkt olarak dahil olduğu turnuvada önce Kenya'lı Chrispine Odera'yı 2.raundda sonrasında ise çeyrek final karşılaşmasında Doğu Alman Ulli Kaden'i ilk raundda geride bırakarak adını yarı finale yazdıran Lewis bir diğer çeyrek final karşılaşmasında Batı Alman Andreas Schnieders'i yenmesine karşın yaşadığı sakatlık nedeniyle walk-over çekmek zorunda kalan Polonya'lı Janusz Jarankiewicz'le dövüşmeden direkt final karşılaşmasına çıkar. Daha sonra profesyonel ringlerde dünya şampiyonu olacak olan Amerika'lı efsane boksör Riddick Bowe'u 2. raunddaki teknik nakavt ile mağlup ederek Olimpiyat Altın Madalyasını da kazanmayı başarır.

Hayalindeki madalyaya ulaştıktan sonra Lewis profesyonel kariyerine başlangıç yapma kararı alan Lewis aynı yıl İngiltere'ye yerleşir.

Bu yerleşme esnasında yaşadığı çeşitli sorunlar nedeniyle ilk profesyonel karşılaşmasını yaklaşık 8 ay ertelemek zorunda kalan Lewis 27 Haziran 1989 tarihinde Londra kentinde 6 raund üzerinden yapılan karşılaşmada İngiliz Boksör Al Malcolm'ı 2. raundda nakavtla yenerek profesyonel ringlere hızlı bir giriş yapar.
Profesyonel kariyerinin ilk yıllarında çeşitli sporcuları mağlup eden Lewis dünya sıralamasında hızlı bir yükselişe geçer.
31 Ekim 1990 tarihinde Londra'da Fransız Boksör Jean Chanet'i 6. raundda mağlup ederek EBU Ağırsıklet Kemerini beline takan Lewis , 6 Mart 1991'de Londra'nın ünlü Wembley Stadyumunda Britanya Ağırsıklet Ünvanı sahibi dönemin ünlü isimlerinden Jameika asıllı İngiliz Boksör Gary Mason'ı da 7. raundda mağlup etmeyi başarır. Yine aynı yıl içersinde üst düzey boksörlerden Mike Weawer'ı 6. raundda nakavt ettikten sonra  23 Ekim 2011 tarihinde Amerika'nın Atlanta Eyaletinde !984 Olimpiyatlarında yenildiği Tyrell Biggs'i 3. raundda teknik nakavtla geride bırakarak adını tüm federasyonların listesinde ilk 4 sıra içersine yazdırmayı başarır.
30 Nisan 1992 tarihinde İngiliz Derek Williams'ı da 3. raundda yenerek İngilitere Uluslar Topluluğu Şampiyonluk Kemerini de beline takmayı başaran Lennox Lewis 31 Ekim 1992'de dönemin en önemli isimlerinden ve tüm zamanların en tehlikeli puncherları arasında kabul edilen Kanada'lı Donovan Ruddock'ı da 2. raundun 46.saniyesinde mağlup etmeyi başararal WBC'nin 1 numarası ve dönemin WBC Şampiyonunun zorunlu rakibi olma hakkını kazanır.

O dönem sağlık sorunları çeken eski şampiyon Evander Holyfield'i mağlup ederek WBC , WBA ve IBF kemerlerini beline takmayı başaran Riddick Bowe'un WBC ültimatomundan sonra ünvanını çöpe atarak boşa çıkarması ile direkt olarak WBC şampiyonu ilan edilen Lennox Lewis ilk karşılaşmasını WBC'nin yeni listesinde 1 numarasına yükselecek isim olan Amerika'lı Tony Tucker'la 8 Mayıs 1993 tarihinde Amerika'nın Las Vegas eyaletinde gerçekleştirir ve 12 raund sonunda rakibini puanla mağlup etmeyi başarır.

Daha sonra ünvanını Frank Bruno ve Phil Jackson'a karşı da ünvanını başarıyla koruyan Lewis sonra 24 Eylül 1994'te Oliver McCall'a 2.raundda teknik nakavtla mağlup olarak ünvanını kaybeder.

Boks camiasını ikiye bölen bu tartışmalı teknik nakavt kararına rağmen WBC tarafından listelerde alt sıralara düşürülmez ve direkt olarak nispeten vasat sayılabilecek Lionel Butler ismi ile eleme karşılaşmasına çıkma hakkı kazanır.
Lionel Butler'ı 5.raundda mağlup ederek 1  yıl içersinde  ünvan maçı yapma hakkını kazanmasına karşın yerini Don King'in kendisine vereceği 1 milyon dolar karşılığında Mike Tyson'a bırakmaya karar verir.
Bu yasal ama ahlaki olmayan teklif üzerine zaman zaman ağır eleştirilere maruz kalan Lewis , bazı otoritelere göre tüm zamanların en tehlikeli sol kroşesine sahip olduğu söylenen IBC kemeri şampiyonu ünlü Amerika'lı boksör Tommy Morrison'la karşılaşmaya karar verir ve rakibini 6. raund sonunda rakibini mağlup etmeyi başarır.

16 Mart 1996 tarihinde İngiliz Frank Bruno'yı 3.raunnda teknik nakavtla mağlup eden Mike Tyson ise ünvanı direkt boşa çıkarmak zorundaydı ve WBC ünvanını boşa çıkarıp WBA şampiyonu Bruce Seldon'a  yönelmişti.
Bu gelişmelerin ardından zorlu ve sonucu tartışmalı da olsa otoritelerin ezici bir çoğuluğunun fikrine göre haklı bir Ray Mercer galibiyeti elde eden Lennox Lewis , Oliver McCall ile 7 Şubat 1997 tarihinde Las Vegas'ta boştaki WBC kemeri karşılaşması düzenlemek için anlaştılar. 
Maç şaşırtıcı bir şekilde 4. ve 5. Raundlarda McCall'ın karşılaşmadan yumruklara karşılık vermemesiyle hakem tarafından sonlandırılır. McCall'un özel hayatında yaşadığı çalkantılar ve madde bağımlısı olmasına bağlanan bu tutumu sonucunda Lennox Lewis zorlanmadan rövanş karşılaşmasını kazanmış olur.

McCall galibiyetinden sonra kemerini Mike Tyson'a karşı savunmak istediğini açıklayan Lennox Lewis önce Henry Akinwande karşısında kemerini korur ,sonrasında da dönemin en önemli 3 challenger boksöründen Andrew Golota'yı 1,Shannon Briggs'i 5. raundda ve Zeljko Mavrovici de baskın bir performansla puanla geride bırakarak korumayı başarır.

Tarih 13 Mart 1999'u gösterdiğinde Lewis WBA ve IBF ünvanları sahibi Amerika'lı Efsane boksör Evander Holyfield ile kemer birleştirme maçına çıkar. Lewis ve izleyiciler bu maçı kolayca kazandığını düşünsede maç sonunda hakemler beraberliğe hükmetmişlerdi. Bu karar tüm boks camiasının tepkisini çekse de sonuç değişmeyecek ve rövanş kaçınılmaz olacaktı.

8 ay sonra tekrar Holyfield ile karşılaşan Lewis maç sonunda Holyfield'i  115-113 116-112 ve 117-111 lik puanlamalar sonunda WBC,WBA,IBF,IBO ve The Ring kemerinin sahibi olan Lewis 1999  yılında BBC tarafından Yılın Spor Adamı Ödülününe ve bir çok boks kuruluşu tarafından da yılın ağırsiklet boksörü ödülüne layık görülür.
 

Holyfield galibiyetinden sonra dönemin zirvedeki isimlerinden Amerika'lı Michael Grant'i 2. raundda geride bırakan Lewis yeniden Tyson'la dövüşmek istediğini açıklasa da kemerini önce Francois Botha sonrasında da Dönemin 1 numaradaki ismi David Tua'ya karşı korur.

Lennox Lewis - Mike Tyson karşılaşmasının gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılan 2001 yılında ise hiç hesapta olmayan Hasim Rahman ismi tüm planları alt üst edecektir.
22 Nisan 2001 tarihinde Güney Afrika'daki maçta o dönem için üst düzey bir boksör olarak kabul edilmeyen Hasim Rahman tarafından 5. raundda bozguna uğratılan Lennox Lewis 17 Kasım 2001 tarihinde  Rahman'ı 4. raundda nakavt ederek ünvanını geri almayı başarır.

8 Haziran 2002'de Amerika'lı efsane boksör Mike Tyson'la karşılaşmayı kabul eden Lennox Lewis karşılaşmadan 8.raundda nakavtla galip ayrılır.

Karşılaşma öncesi yapılan açıklamalar ve çıkan kavgalar , bu iki önemli boksörün ismi ve kalitesiyle de birleşince rekor bir yayın geliri elde edilmesine karşın Mike Tyson'ın performansı hayranları açısından hayal kırıklıklığından ibaret olarak tarihteki yerini almaktan öteye geçemez.

2003 yılının mart ayında rövanş karşılaşması için iki boksör kendi aralarında el sıkışmalarına karşın çeşitli sebeplerle Mike Tyson rövanş maçından çekildiğini açıklar.
Bu yaşanan gelişme üzerine Lewis , ünlü organizatör Don King aleyhine Tyson'ı tehdit ederek 1 ay sonraya hazırlanan bir rövanştan çekilmesine neden olmak iddiası ile
ünlü Organizatör Don King'e 385 milyon dolarlık bir tazminat davası açar fakat davayı kazanamaz.
Gerçekleşmeyen bu maçtan sonra Lewis , Tyson ismine göre daha zayıf bir isim olarak kabul edilen Kanada'lı Kirk Johnson'la IBO ünvanı için Kirk Johnson'la anlaşır. Fakat Johnson'ın idmanda sakatlanması nedeniyle bu maç iptal edilmek zorunda kalır ve bu gelişmeler üzerine Lewis, Johnson'ın yerine ortaya WBC kemerini de koyarak Vitali Klitschko ismine yönelir.

23 Haziran 2003 tarihinde gerçekleştirilen maça hızlı bir giriş yapmasına karşın göz ve elmacık kemiğinde ağır yaralanmalar meydana gelen ve kanaması durdurulamayan Vitali Klitschko'nun doktor kararıyla 7. raunda çıkmasına izin verilmemesiyşe ringden bir kez daha galip ayrılan Lennox Lewis sonrasında ise daha önce sakatlık nedeniyle karşılaşamadığı Kirk Johnson ve Corrie Sanders ile Londra'da jübile yapmak için görüşmeler yapsa da WBC'nin Vitali Klitschko ile rövanş karşılaşmasına çıkması isteğini,böyle bir zorunluluğu olmadığını öne sürerek geri çevirmiş ve 6 Şubat 2004 tarihinde emekliliğini açıklamıştır.




İlerleyen yıllarda tümm Hall of Fame listelerine dahil edilmesine kesin gözüyle bakılan Lennox Lewis  profesyonel kariyerinde 32'si nakavtla olmak üzere 41 galibiyet , 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Lennox Lewis kaybettiği ve berabere kaldığı maçların rövanşlarından da galip ayrılarak çok önemli bir başarıya da imza atmıştır.

54 yorum:

  1. çok güzel yazı olmuş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Lennox da boşlukları iyi değerlendirdi. Yirmili yaşlardayken piyasadaki yıldız boksörlerle karşılaşmadı. Piyasadaki yıldız boksörler yaşlanmaya yüz tutunca bu tek tek onları devirmeye çalıştı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya Bİ GİT YILDIZ DEDİKLERİNLE AYNI YAŞTA LENNOX COGUNDAN BUYUK HATTA ADAM HARBİ ASLAN YIKAMADILAR RAKİBİ VE SEYİRCİYİ SİNİR EDEN Bİ TARZI VARDI SHOW YAPMIYORDU TAMAMEN KAZANMAYA ODAKLIYDI MUHAMMAD ALİ BİLE 5 YENILGISI VAR TYSONUN 6 BU ADAM SADECE 2 KERE YENILMIS VE HEPSININ ROVANSINI ALMIS LENNOX LEWİS HARBİ ASLAN

      Sil
    2. boks tarihinin tartışmasız iyi boksorlwrdendi ali foreman taysinjosuha

      Sil
  3. yıldız boksörler yaşlanınca dövüştüğüne katılmıyorum mesela tyson hurafeleri çok var ortada kaçan eden olduğunu düşünmüyorum da Lennox çok istedi Tyson ın hapisten çıktığı zamanlar bowe dövüşmemek için kemerini attı çok insanın dövüşmekten çekindiği dünyanın gelmiş geçmiş en büyük puncherlarından gösterilen ruddock la dövüştü,tucker la mecburi de olsa dövüştü hep piyasanın önemli isimleriyle dövüştü ki yerel kemer olmasına rağmen gary mason gibi o zaman kabul gören 3 federasyoun da listesin de önemli yeri olan mason la dövüştü ki zaten o yıllarda piyasa çok kızışıktı ama kendisinin de söylediği gibi altın çağı golotayla başladı ve sonrası onu efsane yaptı
    Holye gelince bilirsin en az senin kadar sever beğenirim yeri benim gönlümde lennoxtan çok daha yukardadır ama 92de yaşadığı böbrek üstüne geçirdiği kalp probleminden sonra çok düşmüştü performansı ve hep wba listesinden giderdi lennox ve tyson wbc den yolları geç kesişti bence

    YanıtlaSil
  4. evander holyfield6 Temmuz 2011 21:55

    selam burbur ben lilya dan evander holyfield blogun hayırlı olsun teması göz yorsa da güzel blog olmus:) ayrıca
    "Tarih 13 Mart 1999'u gösterdiğinde Lewis WBC ve IBF ünvanları sahibi Amerika'lı Efsane boksör Evander Holyfield "

    yazısında wbc yerine wba yazılması gerekiyor bir de riddick bowe neden maca cıkmadı mike tyson neden kemeri bosa cıkardı ayrıntılı anlatabilirmisin ayrıca riddick bowe ile ilgili bir biyografi yayınlayabilir misin neden boksu bıraktı acaba cok merak ediyorum lewisten kacmak için diyenler var ama sadece onun için olamaz diye düşünüyorum şimdilik bu kadar:) tekrardan blogun hayırlı olsun sürekli takip edeceğimi bil kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. Lennox Lewis Rige gelirken yaptığı kendine has dansları, maçtaki rahat hareketleri,çok çeşitli şekillerde dövüşebilme kabiliyetiyle Bana göre tam bir EFSANE olmuştur.. zirvede kaldığı son yıllarda müthiş profesyonel çıkardığı maclarla yenilmesi çok zor bir isim olmuştur ama ben ilk çıktığı yıllardaki daha ince ve çok daha hareketli halini daha çok beğeniyorum..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim güzel sözlerin için evander holyfield.Yanlış yazı hakkında uyardığın için de ayrıca teşekkür ederim düzeltiyorum hemen
    Blog konusunda abi pek bi bilgim yok arkadaşlar çok istedi açtım işte zamanla kurcalaya kurcalaya düzeltmeye çalışırım arka plan vbe tasarımı önerilerin varsa da yazabilirsin.Biraz blog kullanmayı öğrendikten sonra değiştirmeyi planlıyorum ben de

    Riddick Bowe la ilgili yazı tabi ki yazarım ilerleyen günlerde
    Bowe maça neden çıkmadı konusunda biraz acımasızca olacak ama bence cevap tek kelime ile korku.Olimpiyat finallerinden sonra her ortamda lennox u yeneceğini hakaret ede ede söylemesine rağmen maç kesinleşince kemeri çöpe atmayı seçti.Altta attığım video sanırım en bilindik örnek net cafeden girdiğim için kendim açamadım ama arkadaşıma tarif ettim umarım yanlış video atmamıştır.

    http://www.youtube.com/watch?v=YNp12msEWqU

    Cihan Abi kesinlikle lennox un kilo almadan önceki boksu dillere destandı ama kilo aldıkça dünyanın en sert yumruğu galine de geldiğini unutmamak gerek.Tyson hayranları ne kadar kabul etmek istemese de Foreman'ın dediği gibi bigger,stronger and better oldu bence kilo aldıktan sonra

    YanıtlaSil
  7. hatta unutmadan bir de eklemek istediğim bir şey var bowe hakkında Bowe Gonzalez i yenerek Lennox un yenildiği adamı nakavt ettiğini ondan çok daha iyi olduğunu defalarca söylemişti...
    sonrasında da dönemin parlayan yıldızı Golota karşısında dşiskalifiyelerle kazandığı galibiyetlerden sonra halkın gözünde Golota iyice yukarı çıkmıştı ve Bowe un bir türlü çıkmadığı maça çıkıp ilk raundda teknişk nakavtla kaybetmişti.

    Bowe gerçekten çok iyi ve tehlikeli bir boksördü ama benim gözümde çirkef bir korkak tavuktan öteye geçemeyecek birisidir

    YanıtlaSil
  8. Tabi burak doğru söylüyosun kilo aldıktan sonra yumrukları çok ağır oldu ama yaş biraz ilerleyince dezavantajları olmaya başladı. Vitali maçında yaş ve kilo sorun çıkarınca gördük hareketsizliğiyle resmen Vitalinin yumruklarına hedef oldu. gGerçi o halide yetti Vitaliyi yenmeye ama yenilebilirdide.. Bi de ben en çok Bowe la değil ama Foremenla maç yapmasını isterdim. tamam maçı Lennox rahat alırdı ama ses getiren bi maç oludu. Shannon yerine keşke o olsaydı

    YanıtlaSil
  9. foreman a göre tüm zamanların en iyi ağırsikleti lennox :)

    vitali maçı farklı ya yaş kemale ermişti planda olmayan bi maçtı rakip başkasıydı sakatlanınca vitaliye yönelmişti bi de lennoxta sakatlanmıştı ilk defa hayatında 130 kiloyu görmüş fln.Lennox o maçın 2. raundunu atlattıktan sonra hiç bi şekilde kaybetmezdi vitalinin yumrukları çok cılız ve lennox her vurduğu yumrukta çok şey götürüyordu vitaliden.tua maçında da ilk 4 raundun 3 ünü vermişti maç bittiğinde 9-3 le almıştı vitali karşı koyamazdı çok büyük ihtimalle maç devam etseydi.ah keşke etseydi diyorum hala

    YanıtlaSil
  10. Sinan şamil sam fa gelmiş geçmiş en büyük ağır siklet Lennoxtur demişti.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar büyüleyici kariyere sahip olursa olsun Vitali Klitschko ile rövanş yapmadan emekli olması çok büyük bir eksik olarak kalacak.

    YanıtlaSil
  12. Bence eksik olarak kalmaz yapsa belki de yenilicekti ama en kötü durumdaki Lennox olarak yenilicekti.. Vitali maçında bariz şekilde yaşlanmaya başlamıştı oldukça yavaş ve hareketsizdi.Formda zamndaki Lennox Vitaliyi her türlü yenerdi çünkü o zaman bu kadar sabit kalıp açık hedef olarak yumrukda alamazdı ve daha fazla atak yapabilirdi.. Yaşlı hali bile Vitalinin suratını dağıtmaya yettiyse genç hali bence perişan ederdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vitali kilicko fırıldak soylarıdır.joshua ağzına etti.bedavadan 9'sınıf boksörlerle unvan maçlarına çıkan yüz karasıdır.hiç bir zaman efsane olamaz efsane maçı yoktur.

      Sil
  13. vitaliyi herkes yikilmay biri yannediyor iyi boksor ve fiyikli boksor rakiüleri kendi kalitesinde degil ve doru mesafeden yumruk atmalarina iyin vermiyor olay tamamen bu yannetmesin kimse vitali demir cene kicboksla boks farklidir da pele reid in nakavt ettigi bir insani bir cok boksor rahatlikla nakavt edebilir tabi vitali onu yumruk mesafesine sokarsa...

    YanıtlaSil
  14. Bakındım şöyle bi de bulamadım.. Varmı öyle pele reid - vitali maçı.. merak ettim vitalinin ko oluşunu.

    YanıtlaSil
  15. arada dugun derne kurulunca izmire donuyorum abi o zaman detayli bi arama yaparim ama ytube ve populer download sitelerinde bulamadim su an

    YanıtlaSil
  16. Tamam kardeşim,izmire döndüğünde bi de bizim şu görüşme işini halledelim:))

    YanıtlaSil
  17. bi aksilik olmazsa yarin gece izmire donup pzt ye kadar kalmayi planliyorum abi paslasiriz

    YanıtlaSil
  18. Gonzalez kim oluyor onu anlayamadım?
    Lennox Rahman ve Mccall'dan başka kimseye yenilmedi.
    Lennox Lewis gerçekten ağırsiklet tarihinin en başarılı boksörlerinden biri olabilir ama bence Vitali Klitschko ondan daha potansiyelli bir boksördü.Keşke rövanş yapsalardı.

    YanıtlaSil
  19. Gonzalez Lennoxu amatörde yenen bir boksördü kariyerine aşagıdanki adresten ulaşabilirsin

    http://boxrec.com/list_bouts.php?human_id=8597&cat=boxer

    Rövanş konusunda Lennox haklı ama yapsaydı daha şık olurdu bence de...

    YanıtlaSil
  20. Anlıyorum boksörlerin amatör kariyerleri hakkında pek bir bilgim yok malesef teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Hapse girmeden önceki Tyson Lewisi kolayca knockout ederdi

    YanıtlaSil
  22. izlemeye değer

    http://www.youtube.com/watch?v=HVMooHhXtJs

    YanıtlaSil
  23. lennox benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi boksörlerden biridir.bugün görüyoruzki vitalinin karşısında en iyi boksör denilenler bile başarılı olamıyor.lennoz çok farklı şekillerde dövüşebilen çok iyi bir boksördü ve vitalnin ilacı oydu.yaşı ilerlemesydi onu yenecek boksör bulunmazdı bence.

    YanıtlaSil
  24. :)) Lennox Vitali Maçında formsuz yaşlanmış diyolar böyle komik yorumlar görmedim
    Lennox O maç hareketli olsa (Savunmada Olmasa) İlk Raundda Giderdi Hasim Rahmana nasıl yenildiğini bilirsiniz :)) Ama Omaçta rövanş istedi hasim rahman gitti Rövanş maçı yaptı yenildi ama çıktı korkmadı :)Neyse Lennox Vitali Maçında 3 Hakem de puan olarak vitaliye verdi çünkü ağır çekimde izlerseniz rahat anlarsınız vitalinin o maçı %100 hakettiğinin ha Lenooxun Yumruğu yokmuydu vardı tabiki ama Lennox 1 Vuruyosa Vitali 3-5 Vuruyodu Şimdi Bazı Arkadaşlar Lennox Daha Sağlam Vuruyor Gözü Açıldığından belli diye yorum yapıyolar Peki Maçta Vitalinin Kaşı Nasıl Açıldı ( Hangi Yumrukta Açıldı) Biliyormusunuz Ben Söylüyeyim Sarılırken Lennoxun Yandan Attığı Yumruk Sonrasında Açıldı Sonrada Lennox Oraya 2-3 yumruk attı İyice Kanayınca Maç Bitti.Ama Maç Bittiğinde Vitali
    Çıldırdı Çünkü Önde Gidiyor Açık ara Ve Lennox Sersemledi En fazla 3 raundda gidecek Maç Bitti Vitali Yanına Gitti O an Orda Rövanş İstedi Lennox Kabul Etse Yenilgi Alacak Niye Boşuna Hem Yumruk Yiyip Hem Yeniliyim Parayada ihtiyacım yok bırakayım dedi.Hasim Rahman Öyle Yapmadı !Lennox Hantaldı Diyenler Zaten Boks İzlemesin!Savunma Diye Bir Şey var boksda Özetliyim Vitali Klitschko - Lennoxdan Şüphesiz Daha İyi Daha İyi Olmasa Maç Biter Bitmez Rövanş İstemez veya Lennox Kabul Ederdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lennox kaç yaşında baktınmı kardeş sen puan farkıyla önde olmak bir şeyi değiştirmiyor artı gözünün halini gördün kör olma riski var ve ağır çekim izlediysen macın sonlarında lennoxun vitalinin gözüne vurmamak için uğraştığınıda görürdün o göz alttan üstten patladı sildikçe kan akıyordu nasıl izledinki sen maçı vay kardeşim olsaydılarla olmaz bu iş oldu bitti sonuç denilen olay var

      Sil
    2. artı 50 yumruk atarsın ama 1 yumruk işi bitirir. o zaman her 50 yumruk atan kazandı diyip macı bitirelim sizin hesap böyle oluyor demekki.

      Sil
  25. arkadaşlar foreverlilya tekrar açıldı yazdığınız yorum için teşekkür eder cevabı lilyadan vereceğimi bekirtmek isterim

    YanıtlaSil
  26. emin ol vitalinin gözü sarıldığında vururken açıldı bütün dünya kör ztn bi senin gözler 10 numara.
    o maç devam etseydi belki bugün vitali dövüşemiyo olurdu.Tua Lennox maçı da örnektir.Boksta binlerce ayrıntı vardır.Adamın referansı olmasa eyvallah dicem de büyük maçlarda 4 ten sonra patladığı çok görülmüştür lennox un 6 değil 12 raund bittiğinde puan olarak öndeysen maçı hak edersin.o suratla maçı devam ettirmek skandal olurdu.se ler salar en sevmediğim kipler şu türkçede de napalım yani mecbur kalıyo insan bazen.Vİtali o halde devam etse yeri görürdü
    .
    Dipnot vitalinin de abartıldığı kadar sağlam bi çeneye sahip olduğunu düşünmüyorum.Fiziki özelliklerini boks tekniği ve zekası biraz da boş beleş rakiplerle dövüşmesine bağlıyorum.Boks ayrı kickboks ayrı ama Pele Reid gibi bi insan bu adama yeri öptürebilmişse ki malesef bulamıyorum o görüntüleri vardır çeneden başka numarası.
    .
    Vitaliye yumruk mesafesine girebilecek boksörler yeri öptürebilir.Camdan çene demiyorum ama demir çene muhabbeti de tıpkı nakavt krallığı gibi yalandan

    Cevabı buraya da kopyala yapıştır yaptım ama muhabbetler lilyadan dönerse sevinirim blogla ilgilenmiyorum.blog ve site açan çok insan olduğundan ufaktan bi eleştiri getirmek istiyorum.Tartışmayı bilmek en ufak tartışmada herkese çamur atıp kendi sitemi yapcam ayağına gitmek çok saçma bence.Bi tane site olsun muhabbet dönsün fikrindeyim

    adsız lilyadaki linki kopyalıyorum

    http://www.foreverlilya.com/2012/03/03/lennox-lewis/#comment-9721

    YanıtlaSil
  27. lennox iyi bir bokser. bunu tartışmak bile doğru değil. Ancak vitali kliçko karşısında biraz da şansıyla galip geldi. Lennox vitaliyi ancak bu şekilde yenebilirdi. Vitali hiç kroke duruma düşmemiş bir bokser. maç oynanasaydı kesin galip gelirdi. Sonra lennox'sun vitali'den korkması normal. Ben bu durumda tartışmasız şampiyonun Vitali olduğunu düşünüyorum. Lenox korkmasaydı, vitali ringi ona dar ederdi. Selamlar

    YanıtlaSil
  28. vitali'nin yüzü açıldığı için tko oldu fakat bir gerçek var ki vitali klitschko bu adamla yaptığı maçı önde götürüyordu. yani vitali ile rövanş yapmalıydı. bence gerçek şampiyon bu adam değil

    YanıtlaSil
  29. arkadaslar adil ve gercekci olmak gerekir aralarında 6 yas fark vardı o macta.. 6 yas az gelebilir ama boks icin cok önemlidir vucudun darbeye etkisi katkısı bakımından hem vitali cok vurdu diyorsunuz evet ama vitalinin 4 yumrugu bi lennox yumruguna denk
    lennox görsellere girinde bakın vitalinin suratına bu adam ne ile yaptı bunu bi cisimlemi vurdu yoksa biz görmeden tırnakladımı? 2 tane saglam yumrukla suratı dagıldı ve daha 6. raund idi bu mac devam etse vitali ya kör olacaktı yada kör.. 2 yumrukta kası gözü dagıtıyorsan kimin cok vurdugunu tartısmam bile: )lennox gibi bi boksör ü karalamak derim baskada bise demem.. kendi zamanının en iyilerinide kasını gözünü dagıtarak yenmis birisidir.. vitali boksa basladıgından beri millet bokstan sogudu bu kadar kacak sönük bi oyun tarzı var vitali kim lennonx kim? adamın her macı baska bi heyecan veriyor..

    YanıtlaSil
  30. yorumlar güzel blok güzel benim fikrimde gelmiş geçmiş en büyük boksör rocky marciano dur yenilgisizdir bir uçak kazasında hayatını kaybetmiştir lewis te büyük bir boksürdü ve vitaliyi o haliyle dagıtmıstır tayson ıda ezmiştir yanlız vitali vlademiri karıtırmamak gerek vitali vlademirden daha teknik bir boksürdür daha iyi bir boksödür boksu da o kadar çirkin değildir lewis maçını hatırlaryın renkli bir maç olmustur

    YanıtlaSil
  31. Lennox Dünyanın en iyisi. Tartışılmaz bile, onun gibisi gelmedi.

    YanıtlaSil
  32. Vitali maçta açık ara önde bunu kimse inkar edemez. Kaşı yarıldığında bile daha iyi. Lewis çok iyi ama bu maç devam etseydi yenileceği yüksek ihtimal. ihtimal diyorum zira boks ne zaman ne olacağı pek belli olmaz hele bu seviyede. Ama rövanşı kabul etmemesi bile bence maç yapmadan yenilgiyi kabul etmektir. Gerçi milyon dolarları aldıktan sonra bu kara lekeyi pek tınlarmı orası ayrı ama bence vitali > lewis

    ayrıca tyson ile maçını yazmışsınızda tyson'ın malum olaylardan sonra para için maçlara çıktığını herkes biliyor, kendisi bile itiraf etti. Doğru dürüst antreman bile yapmadan çıktı maçlara. He antreman yapsa ne olacaktı yine yenilecekti zaten kafa olarak hazır olmadıktan sonra ne anlamı var.

    YanıtlaSil
  33. YA ARKADASLAR NE DIYORSUNUZ ALLAH ASKINA VITALIDE KIM YA.... YAWWW LENNOX ADAMIN SURATINI 2 3 YUMRUKLA PARAMPARCA ETDI NEYIN KAFASINI YASIYOSUNUZ, BIR YERINIZEMI BATIYO LENNOX YENINCE BIDE ROVANS MACI ISTIYOMUS ADAMIN ANASINI SIKTI AMK VITALI YENERDI DIYENLERIN KAFANIZDAN NERLER GECIYO ONUDA ANLAMIYOM YEMIN BILLAH YAW GIDIN BIRAZ LENNOX VIDEOSU IZLEYIN. TYSON MACINDA ADAMIN SURATI BILE KANAMADI... BENCE LENNOX DUNYANIN EN IYISI TARTISILMAZ ADAM RESMEN BEYNIYLE DOVUYO....

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar bence siz mıke tysonun maçlarını izleyin ondan sonra konusun bahsettiğiniz lenoksla vitali tysonın gençlik yıllarında karşılassa 2. raund u görmezlerdi myke tyson spor dışı olayları bitirmişti 70 dönemi doğanlara sordugumda tyson der hep

    YanıtlaSil
  35. arkadaşlar bence siz mıke tysonun maçlarını izleyin ondan sonra konusun bahsettiğiniz lenoksla vitali tysonın gençlik yıllarında karşılassa 2. raund u görmezlerdi myke tyson spor dışı olayları bitirmişti 70 dönemi doğanlara sordugumda tyson der hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lennox tysondan yaşça zaten büyük kardeş artı onun kaşı gözüde dağıttı. tyson bahanesiz yenildi kendide kabul etti bir siz tysoncular kabul etmiyorsunuz ilginç.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  36. tyson bir nakavt makinesidir oynadığı maçların 44 unu nakavtla almistir muhammed alu sonra gelen en klas ve en sert boksördur yumrugunun gücünü 1500 kilo yani bir buçuk ton olduğu soylenir.normal bir boksörun yumtuk gücü 400 kilodur ona göre hesaplayin

    YanıtlaSil
  37. Hiç şüphesizdir ki Lennox Lewis dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 5 boksöründen biridir.Bakınız Tyson,Hollyfield,Vitali bu isimler boks efsanesidir. Lennox Lewis ise efsaneleri yenen efsanedir.Bokstan anlamayanlar yorum yapmasın.Bu adam hak ettiği popülerliği gormedi milenyum çağın en büyük boksörlerinden birisidir bana göre en iyisidir

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar mike tyson dünyayı titretirken sizin bahsettiğiniz isimler amatördeydi mike tysoncı muhammed alici değil kendi kariyerini bitirdi diye lenoxa yenilmedi denmez ama istatistik var mike tyson gibi bir boksör gelirmi lenox maçlarını izleyin hepsi neredeyse uyku getiriyor ve lenoxla vitalinin rakiplerine bir bakın sonrada mike tysonın rakiplerine bakın lenox lewisin şampiyonluğunda dünyada klicko kardeşler maccaller türedi ama tyson döneminde dünyada ondan başka kimse anılmadı eğer demek yanlış kariyerini kendi bitirdi mike tyson douglasla yaptığı maç öncesi antraman bilr yapmadı ama o limseyi ilgikendirmez cezaevine girene kadar yaptığı maçlar onu zaten lenoxtan iyi yaptı ister kabul edin ister etmeyin evander hollyfod ona sürekli sarıldı kafasıyla çenesine baskı yaptı psijolojisini bozöaya çalıştı ve istediğide oldu yoksa rövanşta tyson onu parçalardı ve douglasa kaynetmese hollyfodla karşılacaktı ama o dönem lenox daha olimpiyat peşindeydi aynı yaştalar ama bir bakın ya siz maçları izleyin anladınızmı maçları neden efsane diye real madrid galatasaraya yenilmişti ama daha iyi değildi evander hollyfodada yenildi ama şunu unutmayın efsane olmak için efsane yenmek gerekir berbick gibs rudock holmes sayalımmı lenox kimi yendi efsanelerden hollyfodmu çok saçma 85 90 arası mike tysonla maç yapan maçı bırakıyordu siz bence yendiği rakiplere bakın ve döneminde mike tysonun kimi geri çevirdiğine bakın siz dünya ağır siklet boks şanpiyonu olsanız ve dünyada ses getiren bir insan ve efsane hayranlık kazansaydınız bütün kızların sıraya girdiği biri olsaydınız bir kıza tecavüz edermiydiniz ????

    YanıtlaSil
  39. NOT: Muhammet alinin yakından takip ettiği mike tysona idlamı anlatırken ve onu yanından ayırmazken hepsi komploydu çünkü asla onu yenemezlerdi

    YanıtlaSil
  40. Lennon lewis prime tyson en fazla 5 Rand dayanırdı

    YanıtlaSil
  41. Mike tyson Muhammedin ali boksun babalarıdır

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar, allah aşkına delirdiniz mi ya ? gerçekten bu kadar boks bilginiz zayıfsa takip etmeyin bu sporu. lennox-vitali maçında, hakemle maçı bitirerek vitali'ye iyilik yapmışlardır. vitali sadece bir raund farkla öndedir ki, o da 6-7 yıl daha genç olmasının verdiği avantajla maça çok hızlı başlamasından kaynaklanıyordu. ayrıca şu da var ki, o maçta bazı ciddi boks otoriteleri '5.raund'un lennox'a verilemsi gerektiğini söylüyor, biraz ingilizceniz varsa maç sonu konuşulanları dinleyin derim. ikinci nokta şudur: 6.raundun sonşarında vitali kafasına bir kroşe alıyor, resmen dağılıyor; maç devam etse nakavt olacağı çok açıktı. ki yine o raund sonunda köşesine giderken dümdüz yürüyemiyor bile. lütfen en ufak bilginiz yoksa sırf vitali taraftarlığı için saçmalamayın. aparkat, kroşe, dayanıklılık, zeka, savunma lennox; ama evet, sol-sağ direkt vitali. maçı bititrerek vitali'ye iyilik yaptılar. nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rövanş yapıp tartışmalara son verebilirdi, hani Mıke Tyson ın aşağı indiği dönemde maç yapıp nakavt etti, rövanş yapamadığı için dava açmış ya don kınge , Vitali ile de kariyerinin sonunda rövanşa çıkması gerekirdi o zaman.

      Sil
  43. Mıke Tyson'ın prime zamanında yenemeyeceği boksör yok, buna Lenoks Lewis de dahil, hemen buster dougles maçını söyleyecekler ama o bir kısas değil, Muhammet ALİ de frezıra yenildi, Freızerı yerdn kaldırmayan Foremanı nakavat etti, herşeyiyle ele aldığımızda Mıke Tyson teknik yetenek güç kombinasyon olarak hepsinden üstün Muhammet ALİ de dahil, Lenoks Lewis Tyson a göre çok yavaş ve küt bir boksör , 20 yaşında zirve yapmış bir boksör 10 sene orada bekleyemez. doğal olarak 30 a doğru düşer .

    YanıtlaSil
  44. lennox lewis mike tysondan çok daha büyük boksördür.lennox bazı maçlarında kötüydü bu formla alakalı istekle alakalıdır.biyografiyi dikkatli okuyun 1995 yılında ve 1997 yılında lennox ve ekibi tysona teklif götürüyorlar tyson korkuyor yada don king engel oluyor çünkü tysonın kaybedeceğini önceden öngörmüş adam.demekki tysonında işine gelmiş korkmuş lennoxden yoksa tyson don kingi bile dinlemezdi.2000 yılındada lennox tysona ya kapa çeneni yada karşıma çık dedi, gördüğünüz gibi tyson lennox lewisden hep hazır değilim diyerek korkmuştur çünkü lennox lewis evander holyfielda vitaliye frank brunoya benzemez yumrukları çok hızlı ve keskindir yanına yaklaştığında savunma jabini direk yumruğunu yada aparkatını vurup şalteri kapatır muhammed aliden bile çok üstün yumrukları vardı kombinasyon yani takım yumruk ustasıdır jab ustası yani direk yumruk ustasıdır o yüzden boş boş konuşmayın 2003 yılında tysona rövanş verdi ama tyson kabul etmedi hazır değilim bir kez daha yemek istemiyorum dedi.1995 yılındadamı hazır değildi.kimileri diyorki 85 ile 90 arası tyson lennoxi parçalardı diyorlar hayır gene lennoxi nakavt yapamazdı belki puanla yenebilirdi o yüzden cahil cahil konuşmayın

    YanıtlaSil