8 Temmuz 2011 Cuma

Roach Faktörü



Freddie Roach bugüne kadar bir çok büyük işlerin altına imzasını atmış bir boks adamıdır. Tabii ki Roach'un en büyük başarısı Manny Pacquiao'yu yetiştirmesi ve geliştirmesi olmuştur. Manny Pacquiao çok yetenekli bir boksör olmasına karşın gerçek anlamda mükemmeliyetine Freddie Roach'un elinde kavuşmuştur. Pacquiao, bugün iki eline de mükemmel derecede kullanabilen, ayaklarına ve hızına çok iyi derecede hakim olabilen ve iki eliyle de ölümcül knockout vuruşları yapabilen bir boksör olmuştur.

Frederick "Freddie" Roach Massachusetts eyaletinde büyüdü, ailesi ise boksla iç içe olan ünlü bir aileydi. Profesyonel kariyerinde 40-13'lük bi skor elde etmiştir. boksa veda ettikten sonra kısa bir süre mesleği dışında işlerle uğraştıktan sonra 1986'da eski antrenörü "ölümsüz" Eddie Futch'ın yanında "çıraklık" yapmaya başladı. Çıraklığı sırasında ustasından çok şeyler öğrenen Roach işine olağanca gücüyle sarıldı ve bir taş ustası gibi kariyerini şekillendirmeye başladı. Roach bugün boks camiasının en ünlü antrenörlerinden biri haline gelmiş, Los Angeles'ta çalıştığı Wild Car Gym spor salonu ise Profesyonel boksörlerin "yeri" haline gelmiştir. Roach günümüzde Manny Pacquiao, Amir Kahn, Julio César Chávez Jr. , Jose Benavidez gibi ünlü boksörleri çalıştırmaktadır.

Freddie Roach'un antrenörlük stratejileri ve taktikleri bugün boks camiasında "Roach Faktörü" teriminin ortaya çıkmasına sebeb olmuştur. Freddie Roach, çalıştırdığı boksörlere hem maç içinde hem de antrenmanlarda koruyucu ve bilgece nasihatler vermesiyle ve bu doğrultuda hamleler yapmasıyla biliniyor. Bunun en güzel örneğini 2009'daki Gerry Penalosa-Juan Manuel Lopez maçında görülmüştür. "Korkusuz" lakaplı boksör Penalosa, Lopez tarafından ağır yumruklar alırken, Roach haysiyetli bir hamle yaparak havlu atmıştı. Bu birçok otorite tarafından "haysiyetli ve şefkatli bir durduruş" olarak nitelenmiştir. Roach aynı zamanda rakiple ve rakip köşeyle çok iyi oynamasını bilen bir antrenör olarak tanınmaktadır.

Freddie Roach'un çalıştırdığı Los Angeles Wild Card Boks salonu ise boksörlerin gelişimini en iyi şekilde sağlamak amacıyla oldukça gelişmiş bir iç çevreye ve yüksek teknolojiye sahiptir. Kuşkusuz bu salonun geliştirici özellikleri "Roach Faktörü" ile birleştiğinde ortaya daha da iyi sonuçlar çıkmaktadır.

Freddie Roach Parkinson hastalığına rağmen 2011 yılının ilk yarısı içersinde kazandığı başarılarla da halen dünyanın en önemli köşe adamlarından biri olduğunu kanıtlamaya devam ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder