14 Temmuz 2011 Perşembe

Unutulanlar ve Sinan Şamil Sam II (Profesyonel Kariyeri)

Başarılarla dolu bir amatör kariyeri geride bıraktıktan sonra başta Amerika , Almanya ve Kanada olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kulüp ve menajerlerden profesyonellik teklifleri alan Sinan Şamil Sam 2000 yılında Almanya'nın Universum Boks Kulübü ile anlaşmıştır.




Universum Kulübü başkanı Klaus-Peter Kohl ve Ahmet Öner menajerliğinde başladığı profesyonel kariyerinin ilk yıllarında Alman antrenör Michael Timm'le uyumlu bir ikili oluşturan Sinan Şamil Sam'ın ilk olarak 15 Nisan 2000 tarihinde Amerika'lı Exum Speight'la karşılaşmasına karar verilse de rakibinin karşılaşma haftasında yaşadığı vize ve sakatlık problemlerini öne sürerek Almanya'ya gelememsi üzerine Slovak boksör Frantisek Sumina ile karşılaşır.
Maç tartısında 104.4 kilogram gelen Sinan Şamil Sam rakibini 3. raundda nakavtla mağlup ettikten sonra aynı yıl içersinde Alex Kosztopoulosz , Daniel Jerling , Eduardo Antonio Carranza'yı başarılı performanslar sergileyerek mağlup etmeyi başaran Sinan Şamil Sam 14 Ekim 2000 tarihinde maç tartısında 103 kilogram gelerek profesyonel kariyerinde en düşük kilo ile ringe çıkarak Slovak boksör Vlado Szabo'yu 2.raundda teknik nakavtla mağlup etmiş ve sonrasında da Amerika'lı Bradley Rone'u da 3.raundda nakavtla mağlup ederek profesyonel arenadaki ilk yılında 3'ü nakavtla olmak üzere 6 galibiyet elde etmiştir.


2001 yılı içersinde ise Willie Chapman , Denis Edwige , Stanislav Tomkachov , Yuri Yelistratov , Ratko Draskovic , Henry Kolle Njume ve Chris Isaac'i başarılı performanslar sergileyerek mağlup etmeyi başaran Sinan Şamil Sam 2002 yılındaki ilk karşılaşmasında da Amerika'lı Boksör Thomas Williams'ı üçüncü raundda nakavtla mağlup etmeyi başarmıştır.
Elde edilen bu galibiyetlerden sonra Sinan Şamil Sam'ın rotasını kıtalar arası kemerler olarak belirleyen Universum yönetimi 20 Temmuz 2002 gecesi Luan Krasniqi'nin Polonya'lı boksör Przemyslaw Saleta karşısında Avrupa Ağır Siklet Boks Şampiyonluğu Kemerini savunmasını planladıkları gecede Sinan Şamil Sam'ı da bir diğer Polonya'lı boksör Roman Bugaj ile karşılaştırmaya karar verir.
Karşılaşmaya tutuk başlayan ve profesyonel kariyerinde ilk kez yeri gören Sinan Şamil Sam 5. raundda yapmış olduğu geri dönüşle rakibini nakavtla mağlup etmeyi başarır.Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Luan Krasniqi 9. raundda rakibi Saleta'ya boyun eğmesi ile Sinan Şamil Sam'ın rotası da kıtalar arası kemerlerden Avrupa Boks Şampiyonluğu Kemerine kayar.

12 Ekim 2002 tarihinde Polonya'lı Boksör Przemyslaw Saleta ile EBU Kemeri için karşılaşacakları duyurulan Sinan Şamil Sam için rakibi "Krasniqi'ye göre çok daha kolay bir isim..." dese de gong çaldığı andan itibaren üstünlüğünü kabul ettiren Sinan Şamil Sam'ın kroşelerine karşı koyamayan ve defalarca knockdown olan Saleta karşılaşma'nın 7.raundunda hakemin araya girmesi ile kemerini boksörümüze kaptırır.


Profesyonel arenada boy göstermeye başladığı ilk andan itibaren Almanya adına dövüşmesi konusunda aldığı teklifleri defalarca reddeden Sinan Şamil Sam yinelenen bu teklifleri bir kez daha reddeder.


2003 yılına girildiğinde ise Universum'un bir diğer ağısriklet boksörü ve dönemin WBO Dünya Şampiyonu Wladimir Klitschko'nun yaklaşık bir yıldır resmi rakibi olan İngiliz Boksör Danny Williams yerine Güney Afrika'lı boksör Corrie Sanders'la anlaştığını ilan etmesi sonucu WBO tarafından ultimatom gönderilen Universum kulübü şok edici bir kararla Sinan Şamil Sam'ın karşısına Danny Williams'ı çıkarmaya karar verir.
Danny Williams'ın ekibi karşılaşmayı kazanılması durumunda WLadimir Klitschko ile ringe çıkma şartı ile Sinan Şamil Sam'la karşılaşmaya çıkmayı kabul etmiştir.
Ahmet Öner'in bu karşılaşmaya sıcak bakmamasına karşın , amatör kariyerinde mağlup olduğu Danny Williams'la profesyonel arenada rövanş yapma fikrinde ısrarcı olan Sinan Şamil Sam 8 Şubat 2003 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde kemerini ortaya koyar ve rakibini defalarca knockdown ettiği karşılaşmanın 6. raundunda rakip köşeyi havlu atmak zorunda bırakır.

Bu çok önemli galibiyetten kısa süre sonra bir Türk vatandaşının ay - yıldız ın göğüs hizasından aşağıda bulunmasının Türklüğü Aşağılamak suçuna girdiğini ve bunun yasal olarak suç olduğunu belirterek kendisini mahkemeye vermesi üzerine şoke olan Sinan Şamil Sam bu davadan beraat etmeyi de başarmıştır.

Elde etmiş olduğu sansasyonel Danny Williams galibiyetinden yaklaşık bir ay sonra Wladimir Klitschko'nun Corrie Sanders'a nakavt olması ile tüm federasyonların listesine dahil olmayı başaran Sinan Şamil Sam 26 Nisan 2003 tarihinde bir diğer İngiliz Boksör Julius Francis'i de 7. raundda teknik nakavtla mağlup ederek kemerini korumayı başarır.


Bu dönem içersinde iyice yoğunlaşan Alman vatandaşlığı tekliflerini bir kez daha elinin tersiyle kenara iten Sinan Şamil Sam 27 Eylül 2003 tarihinde Amerika'nın New York kentinde Nijerya'lı boksörler Duncan Dokiwari,Samuel Peter , Amerika'lı Joe Mesi ve Belarus'lu Sergei Liakhovich'in dövüşeceği gelecek vaad eden 5 ağırsiklet boksörü gecesine dahil edilir.Gelecek vaad eden bu boksörlerin dünya boksuna tanıtım amacıyla düzenlendiği söylenen gecede Sinan Şamil Sam için çeşitli isimler gündeme gelse de Klaus-Peter Kohl ve Ahmet Öner'İn ortak kararıyla cruiser siklette uzun yıllar şampiyonluk kemerini ezici bir üstünlükle koruduktan sonra ağır siklete geçiş yapmış Küba'lı bir diğer Universum Kulübü boksörü Juan Carlos Gomez'le karşılaşacağı açıklanan Sinan Şamil Sam 10 raund sonunda karşılaşmadan puanla mağlup ayrılır.


Juan Carlos Gomez karşısında aldığı mağlubyete rağmen WBC'nin üst sıralarında bulunan Sinan Samil Sam'a bir kez daha yapılan vatandaşlık talebinin yanına çok büyük vaadler eklenmesine karşın Sinan Şamil Sam Türkiye adına dövüşeceğini ve karşılaşmalara İstiklal Marşı ile çıkacağını bir kez daha açıklar.
Bu gelişmeler üzerine Universum Boks Kulübü bünyesinde spor hayatına devam eden ve uzun yıllardır Almanya adına mücadele eden eski Avrupa Ağırsiklet Şampiyonu Arnavut Boksör Luan Krasniqi ile dövüşeceği açıklanan Sinan Şamil Sam'ın yoluna Klaus-Peter Kohl tarafından resmen taş konur.
Antrenman sürecini verimli geçiremeyen Sinan Şamil Sam ile kulübün tüm desteğini almış olan Luan Krasniqi ile 14 Şubat 2004 tarihinde Almanya'nın Stuttgart kentinde karşılaşır.Öncesi ve sonrası  ile olaylı geçen karşılaşma sonunda 113-115 / 113-116 ve 114-114'lük puanlamalar sonucunda Avrupa Şampiyonluğu kemerini rakibine kaptıran Sinan Şamil Sam rakibinin kaçak dövüşmesinden yakınsa da mağlubiyeti kabul eder.


Bu mağlubiyet sonrasında Sinan Şamil Sam'ın kariyerinin nasıl şekilleneceği konusunda yapılan toplantıda Universum yönetiminin iki yılı bulacak hazırlık karşılaşmaları programı belirlemesi üzerine Ahmet Öner Sinan Şamil Sam'ın Klaus-Peter Kohl'le bağlarını kopararak Universum Boks Kulübünün en büyük rakibi olan Sauerland Boks Kulübü ile anlaşır.


Sauerland Boks Kulübü bünyesinde karşılaşmalara Almanya'nın en önemli antrenörü olarak kabul edilen Ulli Wegner ile hazırlanan Sinan Şamil sam ilk karşılaşmasına 5 Haziran 2004 tarihinde çıkar.Bu tarihte Letonya'lı Edgars Kalnars'ı 5. raundda nakavtla mağlup ettikten sonra 24 Temmuz 2004 tarihinde de Amerika'lı boksör Doug Liggion'ı ilk raundda nakavtla mağlup etmeyi başarır.
4 Eylül 2004 tarihinde dönemin WBC-CIS kemeri saihibi Belarus'lu boksör Sergei Dickov'u da 3. raundda teknik nakavtla mağlup eden Sinan Şamil Sam 20 Kasım 2004 tarihinde Almanya'nın Kempten kentinde WBC Kıtalar arası Kemeri için Rus Boksör Denis Bakhtov'la karşılaşır.
Büyüleyici bir performans sergileyerek 10. raundda rakibini teknik nakavtla mağlup eden ve WBC'nin Kıtalar arası Kemerini beline takan Sinan Şamil Sam için Ulli Wegner övgü dolu cümleler kurarak boksörünün 2005 yılı içersinde kesinlikle dünya şampiyonu olacağını iddia eder.Aynı iddiaları yineleyen Sauerland Boks Kulübü Başkanı Wilfried Sauerland "Bu gece hayatımdaki en etkileyici boks performansını izledim" der.Karşılaşma sonunda Sinan Şamil SAm ise hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ve Vitali Klitschko dahil herkesle dövüşebileceğini söyler.


2004 yılı içersinde başta Mike Tyson ve Evander Holyfield olmak üzere çok sayıda dünya starı boksörle ringe çıkması gündeme gelen Sinan Şamil Sam için son sözü söyleme yetkisine sahip olan Ahmet Öner maddi konularda bu isimlerle anlaşamamıştır.
WBC listesine 2004 yılında 1 numaradan dahil edilen Mike Tyson ise Sinan Şamil Sam ile anlaşma sağlanamayınca Sinan Şamil Sam'ın 2003 yılı içersinde mağlup etmiş olduğu Danny Williams ile anlaşmış ve 30 Temmuz 2004 tarihindeki bu mücadelenin 4. raundunda rakibine nakavtla boyun eğmiştir.Mike Tyson karşısında kazanmış olduğu bu zaferle tüm dünyada büyük sükse yapan İngiliz Danny Williams ise kazanmış olduğu bu galibiyetle WBC listesinin en üst sırasına adını yazdırmış ve dönemin WBC Dünya Şampiyonu Ukrayna'lı Vitali Klitschko ile karşılaşsa da karşılaşmanın 8. raundunda karşılaşmadan mağlup ayrılmıştır.


12 Şubat 2005 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde WBC'nin önemli boksörlerinden Amerika'lı Lawrence Clay-Bey'le karşılaşan Sinan Şamil Sam karşılaşma içersinde zorlu anlar yaşasa da 115-114 / 116-112 ve 117-111 lik puanlamalar sonucunda kemerini korumayı başarmıştır.


Bu galibiyetten kısa süre sonra WBC'nin 1 numarasında bulunan Hasim Rahman'ın gecici dünya şampiyonluğu karşılaşmasına çıkacağının açıklanmasıyla 1 numaraya yükselen Sinan Şamil Sam , 11 Haziran 2005 tarihinde Almanya'nın Kempten kentinde dönemin OPBF Şampiyonu Uganda'lı boksör Peter Okello ile karşılaşır.
12. raundda knockdown olmasına karşın karşılaşma genelinde sergilemiş olduğu üstün performansla rakibini 116-111 / 117-111 ve 115-112 lik puanlamalarla mağlup eden Sinan Şamil Sam için dünya şampiyonluğu eleme müsabakası kaçınılmaz hale gelmiştir.


Eleme müsabakası için Amerika'lı Oliver McCall ve Donnell Holmes isimleri de gündemde olmasına karşın WBC listenin 2 numarasındaki isim olan Kazak asıllı Rus boksör Oleg Maskaev ile ringe çıkmasını şart koşar..


12 Kasım 2005 tarihinde Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleşen Oleg Maskaev karşılaşmasında tutuk bir performans sergileyen ve maç içersinde köşesiyle sık sık tartışan Sinan Şamil Sam 11. raundda kafa darbesi girişiminde bulunması nedeniyle 1 puanı silindiği karşılaşmadan 111-116 / 109-118 ve 111-118 lik puanlamalarla mağlup ayrılarak dünya şampiyonluğu yolundaki çok önemli bir fırsatı elinden kaçırır.
Karşılaşma sonrasında Ulli Wegner tarafından sert bir dille eleştirilen Sinan Şamil Sam'ın menajeri Ahmet Öner Sauerland Boks Kulübü Başkanı Wilfried Sauerland ile yaptığı toplantı sonrasında Sauerland Kulübü ile Sinan Şamil Sam'ın bağlarını koparır.Toplantı esnasında bağların kopmasının esas sebebi olarak Ahmet Öner'in Ulli Wegner'in kulüten kovulmasını ve yerine Fritz Zdunek'in getirilmesini talep ettiği rivayet edilir ve Wilfried Sauerland'ın da yapmış olduğu açıklamalar bu tezi doğrular niteliktedir.


Sauerland kulübüne imzayı attıktan kısa süre sonra ringde sergilediği başarılı performansların yanına Sparringlerde kulübün WBA listesindeki dünya şampiyonu adayı Rus devi Nikolai Valuev'e sparringlerde kurduğu üstünlüklerle kulübün en önem verdiği ağır siklet boksörü haline gelmesine karşın bekleneni veremeyen Sinan Şamil Sam'ın menajeri Ahmet Öner ise bu fesihten sonra tekrardan Universum Boks Kulübü ile yeniden anlaşır.
2006 yılı içersinde Universum Boks Kulübü bünyesinde antrenör Fritz Zdunek ile 2 karşılaşmaya çıkan Sinan Şamil Sam ilk olarak 8 Nisan tarihinde boştaki WBC Kıtalar arası Şampiyonluk kemeri için Brezilya'lı George Arias'la karşılaşır.118-112 / 117-112 ve 119-110 luk puanlamalarla rakibini mağlup ederek kemeri yeniden beline takar.
29 Temmuz 2006 tarihinde ise Meksika'lı boksör Saul Montana'yı 116-112 / 116-112 ve 115-114 lük puanlamalarla mağlup ederek kemerini korumasına karşın Menajer Ahmet Öner'in Arena Boks Kulübü'nü kurması nedeniyle Universum Kulübü ile yollarını ayırmak zorunda kalır.


Arena Boks Kulübünde çeşitli Kübalı antrenörler , Karsten Röwer , Bülent Başer ve Fritz Zdunek ile çalışan Sinan Şamil Sam ilk karşılaşmasına 19 Ekim 2006 tarihinde Almanya'nın Hamburg kentinde Hırvat asıllı Avusturalya'lı boksör Bob Mirovic karşısında çıkar.118-110 / 117-112 ve 117-107 lik puanlamalar sonucunda rakibini mağlup ederek WBC Kıtalar arası Şampiyonluk kemerini korumayı başaran ve kulübün en önemli boksörü konumunda olan Sinan Şamil Sam için WBC Dünya Şampiyonluğu Eleme müsabakası için girişimlere başlanmış ve kısa süre sonra eski dünya şampiyonu Amerika'lı boksör Oliver McCall ile anlaşma sağlanmıştır .


6 Haziran 2007 tarihinde Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonunda dünya şampiyonluğu eleme müsabakası için daha önce efsane boksör Lennox Lewis'i de mağlup etmeyi başarmış Oliver McCall ile karşılaşması kesinleşen Sinan Şamil Sam antrenmanlarına Küba'lı antrenörler ve Bülent Başer nezdinde Almanya'da başladı ve daha sonra Türkiye de devam eder.
Sparringlerini başta Mali'li boksör Cisse Salif olmak üzere Arena Boks Kulübü bünyesindeki boksörlerle yapan Sinan Şamil Sam karşılaşma haftasında çıkmış olduğu bir akşam yemeği sonrasında bıçaklı saldırıya uğramıştır.Alnı ve iki elinde oluşan yarıklara rağmen ringe çıkan Sinan Şamil Sam maç gecesinde de kendini bilmez bazı izleyicilerin yumruklu saldırılarına maruz kalmıştır.
Arena Boks Kulübü'nün tecrübesizliği nedeniyle sıkıntılı geçen karşılaşmanın ilk raundlarında üstün performans sergilemesine karşın almış olduğu kural dışı darbe nedeniyle göz bölgesindemeydana gelen açılma sonucu ilerleyen raundlarda karşılaşmanın üstünlüğünü rakibine kaptıran Sinan Şamil Sam karşılamadan 112-115 / 112-115 ve 113-114 lük puanlamalarla mağlup ayrılarak WBC Kıtalar arası Şampiyonluk Kemerini ve WBC Dünya Şampiyonluğu hayallerini de kaybetmiştir..
Karşılaşma sonrasında göz bölgesine iç-dış toplam 28 dikiş atılan Sinan Şamil Sam bu karşılaşma hakkında basında Ahmet Öner'in kendisinin nakavt olmaması üzerine bahis oynadığı iddialarına cevap vermemiş , özel bir televizyon kanalında yapılan röportajda da rakibinin sürekli kendisinin yaralı bölgesine çalışmasının işinin gereği olduğunu ve rakibini tebrik ettiğini , gözündeki rahatsızlık performansını olumsuz yönde etkilese de bahanelere sığınmayacağını , hakemin maçı bıraktırabileceğini söylese de kendisini izlemeye gelen kişilere saygısından dolayı karşılaşmaya devam ettiğini ve kendisini destekleyenlerden özür dilediğini söylemiş ve rakibinin kural dışı darbesi nedeniyle 1 puanının silinmesine ve karşılaşmanın erken raundlarında karşılaşmadan çekilmesi durumunda puanlamayla galip ilan edileceğini bildiği halde devam etmek istediğinden bahsetmeyerek ne kadar karekterli bir sporcu olduğunu da göstermiştir.


Kıtalar arası kemeri kaybettikten sonra dünya listelerinde gerilere düşen Sinan Şamil Sam 19 Ekim 2010 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde boştaki WBC Akdeniz Şampiyonluğu Kemeri için Hırvat boksör Ivica Perkovic'le karşılaşır.
Karşılaşmanın ilk raundunda tutuk dövüşmesine karşın geri kalan raundları domine ederek 3 hakemin 119-109 luk puanlamasıyla kemeri beline takan Sinan Şamil Sam Türkiye Boks Federasyonu'nun yapmış olduğu daveti kırmayarak 15 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'daki profesyonel boks galasında da ringe çıkar ve 6 raund sonunda 60-52 lik puanlamayla Mısır'lı Boksör Nasr Ali'yi de mağlup eder.


14 Mart 2008 tarihinde Almanya'nın Münih kentinde WBC Akdeniz Şampiyonluğu Kemerini korumak için Karadağ'lı boksör Ratko Draskovic'le karşılaşacak olan Sinan Şamil Sam karşılaşma öncesi tartıda 116.3 kilogram gelerek profesyonel kariyerindeki en yüksek kiloyla ringe çıkmasına karşın yaklaşık 7 yıl önce puanla mağlup ettiği rakibini bu kez 2. raundda teknik nakavtla mağlup ederek kemerini korumayı başarmıştır.


Elde etmiş olduğu bu galibiyetten sonra Ukrayna'lı boksör Vladimir Virchis'ten boşa çıkan EBU Avrupa Şampiyonluğu Kemeri için 2008 yılının ilk aylarında İngiliz boksör Matt Skelton'la dövüşmesi planlanan Sinan Şamil Sam önce kendi sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelenmesini ister ve bu isteğin kabul görmesinden sonra 4 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul'da ringe çıkmak için anlaşma sağlanır fakat bu kez de Matt Skelton'ın yaşadığı sağlık problemlerini öne sürerek maçtan çekilmesi üzerine Sinan Şamil Sam ve İtalyan Boksör Paolo Vidoz arasında aynı tarihte Ankara'da iki boksör için de "Son Şans" olarak nitelendirilen bir boks karşılaşması düzenlenmesi kararlaştırılır.
4 Temmuz gecesi Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleştirilen bu gecede ortaya boştaki EBU Avrupa Şampiyonluğu ve IBF Kıtalar arası Şampiyonluk Kemerleri konmuştur.Kıran kırana geçen karşılaşmanın son raundlarında tutuk bir performans sergileyen Sinan Şamil Sam karşılaşma sonunda Belçika'lı Roger Tilleman'ın 115-113 kendisi leyhine puanlamasına karşın Esa Lehtosaari ve Robin Dolpierre'in 114-114 lük puanlamaları sonucunda berabere kalarak göz yaşlarına hakim olamamıştır.
Karşılaşma sonunda çılgına dönerek IBF Kıtalar arası Şampiyonluk Kemerini kıran ve hakemlere saldıran Ahmet Öner karşılaşma sonrası Robin Dolpierre'in son raundu 10-10 puanlamasına karşın 10-9 Vidoz leyhine hesapladığını öne sürerek yaptığı itiraz haklı bulunarak EBU yetkilileri tarafından Robin Dolpierre'İn puanlaması 115-114 Sinan Şamil Sam leyhine değiştirilmiş ve gecikmeli de olsa Sinan Şamil Sam EBU kemerini beline takmayı başarmıştır.
Yurt dışında büyük ses getiren karşılamada bir çok otorite Paolo Vidoz'un galip geldiği tezini savunmuştur.


EBU yönetimi tarafından 3 ay içersinde Paolo Vidoz'la rövanş karılaşmasına çıkma zorunluluğu getirilen Sinan Şamil Sam'ın ekibi bu gelişmeler üzerine kemeri boşa çıkarmış ve bu gelişmelerden sonra WBA Dünya Şampiyonu Rus Boksör Nikolai Valuev'le karşılaşması defalarca gündeme gelen Sinan Şamil Sam maddi konularda anlaşma sağlanamaması nedeniyle bir daha ringlere dönmeyerek sessiz sedasız bir şekilde emekli olmuştur.
Emeklilik döneminde de Yakup Sağlam'ın kendisini yeneceği iddiaları üzerine 2010 yılı içersinde ringlere dönme kararı almasına rağmen önce Ahmet Öner'in askerlik ve adli problemleri , sonrasında da karaciğerinden geçirdiği ağır rahatsızlık nedeniyle ringlere geri dönememiştir.


Profesyonel kariyeri boyunca çok sayıda sakatlık ve sağlık problemleriyle de mücadele eden Sinan Şamil Sam çıkmış olduğu 35 karşılaşmanın 15'i nakavtla olmak üzere 31'inden galip ayrılmıştır.

21 yorum:

  1. türkiyeye boksu sevdiren adamdı sinan keşke mike tysonla dövüştürülseydi

    YanıtlaSil
  2. kurt gocayınca çakallar çok türedi iliğini sömürdüler sinanın birde yakup sağlam gibi şaklabanlar filan çıktı şimdi onun açtığı yolda selçuklar ilerliyor

    YanıtlaSil
  3. Sinan Vidozla rövanş yapsa güzel olurdu

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık burak yazını keyifle okudum.Ben sinan şamil samdan profesyoneldede dünya şampiyonluğu bekliyordum gerçekten çok yakışırdı ona ama olmadı.Bunun nedenleri arasındda ahmet öner ve sakatlık önemli rol oynadı diye düşünüyorum.Hocalarıda onu yeteri kadar iyi hazırlamadı bence.Yazında dikkatimi en çok çekenler ayyıldızlı şort nedeniyle mahkemelik olması,mccall maçından önce bıçaklı saldırıya uğraması ve oliver mccallun puanının silinmesi oldu.Bunların hiçbirinden haberim yoktu.Açıkçası şortunda ayyıldız var diye bir Türk tarafından mahkemeye verilmesine gülsemmi ağlasammmı bilemiyorum.Mccall maçıdan önce saldırıya uğramasıda son derece moral bozucu olmuştur.Bu puanlamaya gidilmesi nasıl olacaktı bunu açabilir misin biraz?

    YanıtlaSil
  5. öncelikle 14 temmuz 00.47 de yorum yazan adsız kişiye ithafen buranın çocuk parkı olmadığını belirtiyor saçma sapan muhabbetlerini başka yerde yapmasını önemle rica ediyorum.Herkes aynaya baksın önce kendisiyle dalga geçsin.Yorum silinmiştir.

    Ferit Abi valla mike tysonla o yıllarda dövüşseydi büyük ihtimal nakavtla kazanır çok büyük sükse yapar ve vitali klitschkoyla da direktman ringe çıkardı çok yazık oldu bence de

    Adsız her kimsen abi Yakup Sağlam için Sinan ŞAmil Sam ın çok güzel bir sözü var "A sınıfı at la C sınıfı at aynı psitte koşmaz" diye Yakup Sağlam boksör değil boks yapan herhangi biridir

    Adsız bilmiyorum yapsa sonuç nasıl olurdu da gerçekten iyi hazırlanmış bir Sİnan Vidoz a kesinlikle kök söktürürdü

    Mert teşekkür ederim abi.
    Dediğin gibi sakatlıklar çok etkiledi Sİnan Şamil Sam ı onun geçirdiği sakatlıkların yarısını geçirenler hemen emekliliğini açıkladı o var gücüyle savaşsa da bu kadar başarabildi malesef
    Ay yıldızlı şort muhabbetine ben de gülsem mi ağlasam mı karar veremedim tam anlamıyla saçmalıktı.O davayı açan kişiye sormak lazım bu ülkeye ne hayrın dokundu diye
    Mccall maçından önce uğradığı saldırır da karşılaşma öncesi ensesine yumruk atan izleyiciler de karşılaşma esnasında etrafında bulunan kim olduğu belli olmayan insanlar da tribünlerde çıkan kavgalar da onu olumsuz yönde etkilemiştir.
    Puan silinmesi olayının ayrıntılarını ben de bilmiyorum sadece kural dışı darbe ile 1 puanının silindiğini biliyorum Mccall un ve bu darbeden dolayı möeydana gelen kesik nedeniyle maçtan çekilmek isteseydi 4. raundun sonunda puanlamayla 39-37 kesin galip gelecekti fakat onu izleyenleri hayal kırıklığına uğratmamak için karşılaşmaya devam ettiğini de söylemişti kendisi bana.

    Sonuç olarak Sinan Şamil Sam'la her açıdan gurur duyan biriyim ben fakat ne olursa olsun bu ülkenin en büyük boksörünün hiç destek görmemesi ve ona sahip çıkılmaması beni her zaman çileden çıkarmıştır

    YanıtlaSil
  6. yazının esas yayın tarihi 13 temmuz saat 21.56 dır

    arkalarda kalmaması blogu tıklayan herkesin okuyabilmesi için tarihte sürekli oynama yapıp ön sıraya taşıyorum.Yanlış anlaşılma olmasın

    YanıtlaSil
  7. Krasniqi maçında Sinanın hakkını yediler

    YanıtlaSil
  8. krasniqi daha iyi dövüştü hala duruyosa soyunma odasında maç sonrası sinanın röportajını bulursam koyarım kendi de farkındaydı kaybettiğinin

    YanıtlaSil
  9. krasniqi macını izledim mac krasniqi nin hakkıydı fakat mac öncesi olan olayların sinanın mactaki performansına etki ettiği kesin.

    sinanın juan carlos gomez gibi o dönem kariyerinin zirvesinde bir boksörün önüne atılması bence yanlıs olmus

    danny williams macından sonra sinana tyson macını ayarlamayan ahmet öner büyük hata etmiş o macı alsa sinan direkt kemer macına cıkardı

    sinanın kariyerine etki eden en önemli olay alman vatandaslıgını kabul etmeyip önüne tas koyulması zaten sinana türk bayrağı nedeniyle dava acılması apayrı bir sacmalık

    sauerland da ulli wegnerden baska antrenör yok muydu o zaman da ona teslim ettiler ulli wegneri cok basarısız oldugu söyleniyor

    mccall macında sinan duygusal davranmayıp mactan cekilseymiş keske en azından kemer macına cıkabilirdi

    aslında ahmet öner kendi cebini düşünmeseydi bi şekilde sinanı kemer macına cıkarırdı

    bir de burbur sinan kendi kendini bitirdi gibi yorumlar da görüyorum sinan kendini içkiye verdi kilosuna yemesine dikkat etmiyordu gibi bu konuda aydınlatabilirmisin?

    YanıtlaSil
  10. sinanın gomez maçına çıkması sanırım biraz klaus peter kohl un sinanla anlaşamaması nedeniyle ve ahmet önerin de kısa yoldan çok para kazanma isteği de olabilir ama bunlar sadece tahminlerim kesin bir şey yok

    ya ne derece gerçektir bilmiyorum da sinan şamilin ne zaman gerçek anlamda ses getirecek bi maçı gündeme gelse zaten hem çok para istemiş ahmet öner hem de türkiyede olmasını istediğini çok okudum gazetelerde.TYsondır Valuev dir bilmiyorum bence çok yanlış yapıldı.Danny Williams a bir çok kapıyı Tyson galibiyeti açmıştı yazık oldu Sinan Şamile o bakımdan

    mccall maçından sonra keşke çekilseydi maçtan yada haye nasıl ayağını gösterdiyse bandajını çıkarıp avuç içini gösterseydi şortunda neden türk bayrağı olmadığını anlatsaydı fln ama tenezzül etmedi böyle şeylere

    yakın çevresinden duyduklarıma göre pek sporcu gibi yaşamıyormuş özellikle de sauerlanddan ayrıldıktan sonra
    Ya bir de hr ne kadar iç içe olmasam da Sinan Şamil Sam la potansiyelini biliyorum Ibragimovdan Liakhovichten filan kumaşı çok daha iyiydi kozları doğru oynasaydı dünya şampiyonu mutlaka olurdu.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. ulli wegner konusunu atlamışım açıkçası ben wegneri tv den izlediğim kadarıyla beğenmiyorum sinan ın da en iyi uyumu timm le yakaladığını düşünüyorum ama wener almanyada efsane statüsünde ve en iyi hocaları olarak kabul ediliyor ahmet öner gerçekten ya wegner ya biz dediyse çokkomik duruma düşmüştür

    YanıtlaSil
  13. Sinan Şamil Sam bir dönem resmen ağzımıza bir parmak bal çalıp ortalardan kayboldu.Maçlarını heyecanla beklerdik,hep dünya şampiyonu olacağı günün hayallerini kurardık ama o gün bir türlü gelemedi malesef.Umarım aynısı Selçuk Aydın için de olmaz.

    YanıtlaSil
  14. gerçekten biz bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz sinanında kıymetini bilmedik iyi kötü bir kariyer var ortada ki bana göre iyi bir kariyer biraz dikkat etseydi dünya şampiyonu olabilirdi ama son dönemde aldığı kilolar düzensiz yaşam tarzı ve bence en önemlisi alkol alması onun için en büyük engeldi her zaman olduğu gibi elmayı içindeki kurt bitirdi

    YanıtlaSil
  15. Sinan Şamil Sam bu ülenin en önemli boksörüydü yazık oldu kendisine.İnşallah bundan sonra yeni Sİnanlar yetişmesinde görev alır

    YanıtlaSil
  16. Maskaev maçından sonra boksa küsmüş gibiydi Sinan sanırım hiç destek görmemesi de bunda etkiliydi

    YanıtlaSil
  17. Keşke Yakup Sağlamla jübile yapıp bıraksaydı

    YanıtlaSil
  18. Sinanın Yakupa bu şerefi vermediğine sevindim

    YanıtlaSil
  19. a sinifi atla c sinifi at ayni pistte kosmaz

    YanıtlaSil
  20. Sinan Şamil Sam'ın en iyi dönemlerinde WBC şampiyonunun Vitali klitschko olduğunu düşünürsek dünya şampiyonluğu ihtimali hiç yoktu demek yanlış olmaz sanırım.

    YanıtlaSil
  21. Birde Mccall maçından önceki bıçaklı saldırı kimler tarafından düzenlendi nasıl oldu biraz ayrıntıya girmen mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil